„Джуниър бенд” с впечатляващо музикално изпълнение в Свиленград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 16, 2022 18:20

„Джуниър бенд” с впечатляващо музикално изпълнение в Свиленград

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 7 - 13 октомври 2022 г., брой 36/1014, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Изпълненията на младежи от „Джуниър бенд” създадоха много настроение на свиленградчани на Петия фестивал на духовите оркестри в Свиленград.
Той се проведе на 29 и 30 септември и в него участваха състави от цяла България. Най-впечатляващ с униформите си и изпълненията бе Гвардейски представителен духов оркестър – София, а най-атрактивна бе бандата от Велико Търново. Ученическият музикален състав, с ръководител Йордан Цветанов, направи силно впечатление с изпълненията си. Музикантите се представиха със съвременни поп и джаз изпълнения, обработени за брас бенд, изпълнени от деца за деца.
Във форума участваха още Детски духов оркестър – Свиленград, духов оркестър „Костадин Манов”, Представителен духов оркестър на Академията на МВР, Представителен духов оркестър на ВВС, Общински духов оркестър и Детски духов оркестър, гр. Ловеч, Забавно-духов оркестър от Димитровград, Духов оркестър към Община Хасково.
Всеки от съставите изпълни богат репертоар пред събралите се на площада жители и гости на града.
Проявата се организира от Община Свиленград и НЧ „Просвета 1870” с финансовата подкрепа на Министерство на културата. Всички състави получиха паметен плакет и сувенири от общината.
Националният фестивал е част от тържествената програма по случай 110 години от началото на Балканската война и освобождението на Свиленград.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 16, 2022 18:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама