Деца придобиха умения и знания след реализиран проект

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 8, 2022 10:34

Деца придобиха умения и знания след реализиран проект

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 1 - 14 юли 2022 г., брой 25/1003, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Със заключителна пресконференция завърши проектът на „ОУ „Иван Вазов“, Харманли, “Рекламно студио „В града на Белоногата“. Председателят на Училищното настоятелство Теодора Димитрова сподели, че чрез него са искали да представят възможност децата да научат нещо полезно чрез практическа дейност, да добият знания, които ще са им бъдат полезни в живота.
По-подробно дейностите представиха Магдалена Гочева, член на настоятелството, и Диана Петрова, учител по литература.
Инициативата се реализира благодарение спонсорството на програмата „Ти и Lidl за по-добър живот“ и в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и “Български дарителски форум”.
Като цѐли бе записано сред учениците да се изградят умения, които ще са полезни на подрастващите в живота – работа в екип, комуникативност, подбор на информация, технически умения. А чрез взаимодействие между ученици, учители, родители и общественост се целеше възпитаване в местен патриотизъм на децата и провокиране на желание у тях да потърсят реализация в родния край.
Бе създадено рекламно студио, имаше 12 радио и 13 видео предавания. С тях се рекламираха различни страни от живота в Града на Белоногата в областта на спорта, културата, бита и поминъка. Проведе се и кастинг за водещи.
Снимането на видеата с камера и дрон отведе децата на непознати места и ги срещна с интересни граждани на Харманли.
На пресконференцията бе отчетено, че всичките цели са реализирани, а материалната база на училището, която създава условия за рекламна дейност, е подобрена.
Деца разказаха, че им е било много приятно да се занимават с такава дейност, учител призна, че те очаквали да продължат за се занимават с това, а родител сподели, че след участието си детето му се е почувствало по-щастливо и уверено.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 8, 2022 10:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама