Делегати участваха в международен проект за популяризиране на спорта

От юли 18, 2021 07:14

Делегати участваха в международен проект за популяризиране на спорта

Акценти

  • Регионален вестник, # 27/959 година XVIII, 16 - 22 юли 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Делегация от Свиленград посети италианската община Галянико в началото на юли. Визитата бе с цел провеждане на първа работна среща по проект, финансиран от програма на ERASMUS+ Sport.
В него участват четири малки общини – Галянико – Италия, Виана до Алентехо – Португалия, Кръшко – Словения и Свиленград – България.
В работната среща всеки партньор представи града си и спортните дейности в него, както и събитията, които планира да организира в рамките на проекта.
Спортният обмен е сред основните дейности по международния проект. Предстои да бъдат организирани събития на територията на всяка партньорска община с цел да се насърчи спортуването за добро здраве.
Друга важна цел е да се създаде осведоменост между младите хора за важността на грижата за здравето. Всяка община ще изпрати изявени свои спортисти на събития на териториите на останалите общини, като по този начин ще се обмени опит и всяка страна партньор ще има възможност да се запознае със средата на живот и културата на другите участници.
Свиленград ще посрещне своите гости през април 2022 г., когато е планирано спортното събитие тук.
Наши спортисти ще посетят в Португалия през месец май, в Словения през септември и в Италия през октомври 2022 г.

От юли 18, 2021 07:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама