Девойка от Харманли стана първа подгласничка на „Мис Фотомодел 2018”

15 минути
Девойка от Харманли стана първа подгласничка на „Мис Фотомодел 2018”

Девойка от Харманли стана първа подгласничка на “Мис фотомодел на България 2018”.
Седемнадесетгодишната Жана Андреева се окичи с една от петте корони на конкурса за красота. Момичето от Града на Белоногата участва за втора поредна година в него. Тя заслужи и четири ленти за лица на фирми, парична награда от 100 лева, бельо, козметика и обещание от Митьо Пищова за 500 фотосесии за агенцията “Вип Моделс”.
Габриела Станкова от Харманли също направи своя дебют на сцена в този конкурс. Петнадесетгодишната девойка получи лента за лице на един от спонсорите на конкурса и парична награда от 100 лв.
За “Мис Фотомодел на България 2018” бе избрана Анита Димитрова от Хасково.
„Тя ще вземе участие в Мис Свят и Мис Вселена”, сподели Пищова.
Конкурсът за красавици на Димитър Маринов – Пищова се състоя в събота – 28 април. В него 15 красавици от Видин, Монтана, Враца, Лом, Мездра, София, Варна, Силистра, Русе, Бургас, Пловдив и Плевен, Хасково и Харманли, преминали предварителен кастинг ,дефилираха в четири тура.
В първия момичета се явиха в къси рокли в цветовете на националния флаг, осигурени от „Вип Моделс“.
През втория девойките показаха телата си по бански тоалети.
При дефилето за третия тур претендентките за титлата бяха облечени в спортно елегантни тоалети, а в четвъртия – в официални.
За съжаление очакванията на присъстващите за по-голямо изящество не бяха оправдани. Публиката не видя дефиле по бански от „Gucci” и „Victoria Secret”, официални рокли на „Roberto Cavalli” и обувки от „Latiara” и красиви бижута, така както организаторът бе обещал по време на анонсиране на конкурса. Момичетата се погрижиха сами за цялостната си визията, за което получиха и аплодисменти.
За доброто настроение на присъстващите се погрижи оркестърът на ресторант „Приказките” и поп фолк звездите Борис Дали и Емилия.
Журито беше с председател Димитър Маринов – Пищова, а негови членове бяха: Владислав Стефанов – управител на комплекс приказките, Димо Димов – представител на салон за красота, Динко Вълев от Ямбол и Кристиела Димитрова.

Жана Андреева: „Ще дойде ден, в който ще бъда първа”

Жана, защо реши за втора поредна година да вземеш участие на този конкурс?
Реших да участвам с малко подтиквания от близки приятели и родители. Знаех, че не губя нищо, знаех, че познавам момичетата, а също така, че каквото и да става, ще ми е забавно и разнообразно. Участието ми в този конкурс не само ме забавляваше, но и ме промени с това да съм по-сигурна в себе си, а също да знам, че имам голям потенциал занапред!

Сподели ни как протече подготовката за конкурса?
Подготовката протече тоста изморително. Тя бе по четири часа на ден. Имахме генерална репе-тиция с токчета и не беше много удобно, понеже цяла седмица дефилираме на токчета и повечето момичета вече бяхме с мазоли.
За вечерта на конкурса всички бяхме готови, но повечето не бяхме вечеряли понеже трябваше да ходим на фризьор и гримьор. Някои се погрижиха сами за визията си, аз бях една от тези. Нашият хореограф Ивайло Йорданов беше при нас през почти цялото време, да ни окуражава и забавлява, за да се отпуснем. Беше ми забавно, неописуемо. Тръпката, която не изчезна през цялото време, докато дефилирах и виждах толкова усмихнати лица, точно това ме накара да се отпусна и да се насладя на момента!

Какви са впечатленията ти от Димитър Маринов – Пищова и екипа му?
Димитър Маринов – Пищова е доста добър човек, който уважава себе си и претенциите си. Направи ми впечатление, че обича да угажда на всички и винаги иска да е точен. Той е директен и не увърта, както повечето хора правят. Нямахме много срещи с него понеже бяхме в ръцете на нашия хореограф Ивайло. Той е много добър, забавен, приказлив и кара човека да се отпусне все едно си е у дома. Знае как да се държи с всички, умее да ти бърка в мозъка и да пусне мухата, като казва “Ей, отпусни се, дай всичко от себе си! Тук си желана и не можем без теб!” Много съм му благодарна, защото без него нямаше да се чувствам като у дома си.

С какво смяташ, че заслужи наградата си? Удовлетворява ли те тя?
Журито прецени да ми връчи тази награда поради външния вид. Смятам, че съм на ниво да спечеля и повече. Грижа се за тялото си и най-вече за лицето си, защото то представя цялостно мен и това какъв човек съм. Знам, че заслужавам много повече, затова няма да се откажа от целите си, от това, което ме влече, и от това, което ми идва от душа.

Смяташ ли в бъдеще да се насочиш към занимания, свързани с мода, дефилета и фотосесии?
Аз наистина не очаквах да взема първата награда. Знаех, че има договорки преди конкурса. Някои от момичета също знаеха коя ще бъде “ Мис Фотомодел на България”. Аз съм благодарна за това, което спечелих. Знам, че ме чака бъдеще и много изненади и знам, че ще дойде ден, в който ще бъда и първа.
Смятам да се развия в тази сфера малко по малко, нищо бързо не е трайно, обичам модата и тя обича мен, но всички знаем, че в България не е лесно или трябва да се издигнеш чрез хейтъри или просто си никой. Затова може би ще си развия потенциалите в чужбина.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.