Две улици в Харманли са с подменени водопроводи

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 28, 2022 07:21

Две улици в Харманли са с подменени водопроводи

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 22 - 28 юли 2022 г., брой 27/1005, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Две улици в Харманли са с подменени ВиК инфраструктура. През тази седмица строители поставиха нови пластмасови тръби по „Св. Климент Охридски“, а месец преди това направиха същото и на „Св. Св. Кирил и Методий“.
На тези улици предстои да се направят нови тротоари и да се асфалтират.
Асфалтирането на „Кл. Охридски“ ще струва 173 705 лева без ДДС , а за „Св. св „Кирил и Методий“ – 177 880,02 лв. без ДДС.
Това ще се извърши по друга обществена поръчка. Тротоарите са по трета.
Рехабилитацията им на ул. „Кл. Охридски“ от „Янко Сакъзов“ до улица „19-и февруари“ струва 49 986,72 лева без ДДС.
На „Св. св Кирил и Методий”, в участъка от о.т. 62 до о.т. 100 /улица „Ив. Вазов“ до улица „22-ри септември“ ремонтните работи са за 58 308,48 лева без ДДС.
Строителните работи и на двете места се извършват от дружеството „Европът 2005“ – Хасково. То спечели обществената поръчка, по която предстоят още дейности по проект „Основен ремонт на съществуваща ВиК мрежа и сградни отклонения в гр. Харманли по улиците „Св. Св. Кирил и Методий“, „Климент Охридски“, „Цар Освободител“ и „Георги Жечев“.
Средствата за ВиК ремонта, 850 000 лева, бяха отпуснати от правителството на ГЕРБ в края на 2018 година. С тях бе предвидено да се направят нови тръбопроводи и на „Сакар планина“, „Балкан“, „Петко Каравелов“ и „Христо Смирненски“, по които ВиК инфраструктурата е в изключително лошо състояние.
Искането за отпускане на финансовата помощ беше отправено от кмета на община Харманли Мария Киркова към Министерски съвет и беше одобрено в пълния размер, съобщиха тогава от Общината.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 28, 2022 07:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама