ДВГ „Щастливци” с нови видеоклипове в национална телевизия „Фолклор ТВ”

Ива Вангелова
От Ива Вангелова юни 30, 2023 11:23

ДВГ „Щастливци” с нови видеоклипове в национална телевизия „Фолклор ТВ”

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 30 – 06 юли 2023 г., брой 25/1049, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Нови видеоклипове с емблематични свои песни записаха големите „Щастливци” с екипа на националната музикална телевизия „Фолклор ТВ” във вторник, 27 юни. Колажите „България пее” на Петя Карабакалова и „Фолклорен денс” на Ивелин Михайлов са с призови номинации на национални фестивали. Новото им модерно звучене, здравата фолклорна основа и достъпното съдържание на текстовете и музиката за децата ги прави любими и запеваеми от всички.
Други две хитови песни на „Щастливци” – „Златен извор” и „Обичам те, България”, влизат в звукозаписното „Спектър студио” тези дни.
Музикалните педагози залагат на нов аранжимент, а песните ще бъдат записани от малките и големи певци заедно.
Репертоарът на вокална група „Щастливци” е разнообразен и интересен. Той включва песни за деца от различни музикални жанрове и стилове. Преобладават авторските детски на Петя Карабакалова и народните песни. Отделно „Щастливците” пеят на руски и английски език, правят преводни песни на други народи. Това ги прави уникални и актуални.

Последната песен, която записаха за националния фестивал „Пусть всегда будет солнце”, предизвика фурор от емоции в социалната мрежа. „Катюша” събра над 11 000 харесвания, 1000 коментара и 1300 споделяния.
Творческият сезон за харманлийските таланти кипи от емоции и реализация на нови проекти. Петя Карабакалова и Ивелин Михайлов са уверени, че ще се справят с поставените цели скоростно и ще оставят време и на децата, и на себе си за заслужена лятна почивка.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова юни 30, 2023 11:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама