Два оскара за филми с българско участие, седмицата 6-12 март

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 13, 2023 10:10

Два оскара за филми с българско участие, седмицата 6-12 март

Акценти

  • Филмът Pinocchio на големият Guillermo Del Toro спечели награда Оскар.
  • Музиката за двата официални трейлъра на филма са от Тихомир Христозов.

Свързани публикации

¿ 6 март 2023 г.

Паметникът на съветската армия в София да стане общинска собственост, поиска кметът на район „Средец“ Трайчо Трайков от областния управител на София-град.

Цветелина Цветкова, която пострада от полицейската бруталност зад колоните на Министерския съвет по време на антиправителствените протести през лятото на 2020 г., е осъдила МВР за обезщетение за претърпени вреди от незаконно задържане. Това видя „Сега“ в деловодните регистри. Цветкова, която полицаите снимаха разголена, е претендирала за 20 000 лв. обезщетение, но Административният съд в София (АССГ) преценява, че е справедливо тя да получи 2900 лв.

¿ 7 март 2023 г.

Конституционният съд няма да се занимава с военната помощ за Украйна. БСП и „Възраждане“ атакуваха решенията на Народното събрание с мотив, че противоречали на върховенството на конституцията.

Александър Дунчев обяви, че е напуснал „Продължаваме промяната“. С публикация във „Фейсбук“ той съобщава, че причината е, че за партията на Кирил Петков и Асен Василев „зелените каузи не са нито силата, нито сред приоритетите“

¿ 8 март 2023

Върховният касационен съд опроверга главния прокурор Иван Гешев, „че се е произнесъл като последна инстанция по делото за атентата в „Сарафово“. Вчера Гешев се похвали, че 11 години след атентата в Сарафово има влязла в сила осъдителна присъда, потвърдена от ВКС, доживотен затвор без право на замяна.

Камарата на строителите в България и Българската браншова камара „Пътища“, в които членуват най-големите пътностроителни фирми в страната, определиха като „подвеждащи и неверни информации“ установеното некачествено изпълнение по различни пътища в страната.

Неотдавна от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и МВР установиха стигаща до една трета липса на асфалт на Северната скоростна тангента на София, както и проблеми с положената основа.

¿ 9 март 2023 г.

Иван Демерджиев: „Вместо стена на границата ще има камери и дронове.“ Вътрешният министър съобщи, че има промяна в позициите на Австрия и Нидерландия за влизането на България в ЕС.

На участък от 8.5 км по „Хемус“ има 235 кръпки, обяви регионалният министър Шишков. Той добави, че е поръчал скенер, който ще установи състоянието на основните пътища, без да се налага да се копае и да се взимат ядки.

България е мощно атакувана от руските дезинформационни канали показва проучване на Центърът за изследване на демокрацията.

¿ 10 март 2023 г.

Собственикът на „Хидрострой“ Велико Желев отрича всичко. Два дни след като излезе от ареста под гаранция той покани журналисти на обход на участък, на който работи фирмата му.Той не пое отговорност за забавянето на строежа, получените аванси, некачественото изпълнение на Северната скоростна тангента, връзките си с управляващи, контакти с бившия премиер Бойко Борисов.

¿ 11 март 2023 г.

Министър Шишков: „Пътищата се нуждаят от цивилизационни ремонти“ Той отрече обвиненията, че големите инфраструктурни проекти в страната са спрени.
Опасна ли е социалната мрежа „ТикТок“?Изглежда, че в западните страни на дневен ред излиза въпросът за пълната забрана на „ТикТок“.

Съдът отказа да задължи екоинспекцията да одобри завода за горене на боклук на Гайтански
Директорът на РИОСВ-Велико Търново е осъден в едномесечен срок да приключи със събирането на доказателства по казуса и да се произнесе, както прецени.

¿ 12 март 2023 г.

„Навални“ с Христо Грозев получи Оскар за документален филм. Филмът е за отравянето, което едва не уби най-известният опозиционен лидер в Русия, и задържането му след завръщането му в Москва през 2021 г., спечели приза за най-добър документален филм.

Един от участващите във филма е българинът Христо Грозев, станал световно известен с разследванията си срещу дейността на отряди за смъротоносни операции на руските спецслужби в чужбина и корупцията в режима на Владимир Путин.

Филмът Pinocchio на големият Guillermo Del Toro спечели награда Оскар. Музиката за двата официални трейлъра на филма са от Тихомир Христозов.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 13, 2023 10:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама