Да подкрепяш слабите, дори когато и ти се нуждаеш от подкрепа

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 12, 2022 18:10

Да подкрепяш слабите,  дори когато и ти се нуждаеш от подкрепа

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“, 12 август – 2 септември 2022 г., брой 30/1008, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Когато си поставен в трудни условия, често забравяш да се оглеждаш настрани и да помагаш на по-слабите. Днес искаме да ви разкажем за едно изключение.
То е свързано с деца, които идват от далеч, без родителите си и са настанени в Регистрационно-приемателния център на Държавната агенция за бежанците – гр. Харманли. Те създават свой полезен подарък за други деца, които също са специални и имат нужда от повече помощ и внимание.
Всичко започва с гледането на внимателно подбран видеоматериал на тема „Грижа за обществото и уязвимите групи“. Той провокира поредица беседи с децата и младежите, водени от екипа на “Каристас – София”, който работи на терен в Харманли. В тези беседи се обсъждат теми, свързани с доверието и отговорността към другия.
Така се заражда импулсът групата да създаде нещо ценно и полезно за други, които са слаби и в нужда.
В Харманли има Дневен център за деца и младежи със специални потребности. И за тях е важно да учат по интересен и ефективен начин, пригоден към начина им на възприемане на света. А материалите за това са малко.
Нашите момичета Ана Димитрова, Мирела Дончева и Иман Христова показват и правят нагледно дъска с активности по метода „Монтесори“. И децата сами успяват след демонстрацията да направят такава дъска.
Следва посещение и запознаване с децата и младежите с увреждания от дневния център “На-дежда” в Харманли. И поднасяне на необикновения подарък.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 12, 2022 18:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама