Графитно пано внесе цвят и настроение в двора на ОУ „Иван Вазов“

Сакарнюз
От Сакарнюз март 16, 2024 08:10

Графитно пано внесе цвят и настроение в двора на ОУ „Иван Вазов“

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 11/1083, година XXl, 15- 21 март 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

На 12 март пано от 125 квадратни метра със символите на град Харманли и лика на патриарха на българската литература разкраси стена в двора на ОУ „Иван Вазов”. Талантливият художник зад шедьовъра е Йордан Терзийски, родом от Пазарджик, който посвети пет дни, за да завърши графитното пано.
Според училището, проектът е плод на съвместна работа на учителския екип, а част от средствата за инициативата са събрани на коледен базар.
На стената на училищния двор се появява стенопис на Гергана като напомняне, че Харманли е известен като Градът на Белоногата. До нея е изобразен Гърбавият мост, който е емблематичен за града.
Включени са различни символи, представящи училищни предмети, изучавани от децата, а цветното пътуване завършва с портрет на патрона на училището – Иван Вазов. Стенописът е източник на вдъхновение и гордост за училищната общност, подчертавайки значението на изкуството и творчеството в образованието.

Сакарнюз
От Сакарнюз март 16, 2024 08:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама