Граничен полицай бе убит, седмицата  7 -13 ноември

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 17, 2022 08:21

Граничен полицай бе убит, седмицата  7 -13 ноември

Акценти

  • Военнослужещият, който е давал с него съвместно наряд, е успял да се оттегли от престрелката и не е пострадал.

Свързани публикации

¿ 7 ноември, понеделник,

Граничен полицай е бил прострелян в района на елховското село Голям Дервент, съобщава БНР. Инцидентът е станал около 20:35 часа. Полицаят е починал на място, а военнослужещият, който е давал с него съвместно наряд, е успял да се оттегли от престрелката и не е пострадал.

Северна Корея обеща смазващ военен отговор на общите военни учения между САЩ и Южна Корея.
Полковник е обвинен за смъртта на бойния пилот майор Валентин Терзиев, който се разби с неговия МиГ-29 в Черно море на 9 юни 2021 г. срещу гр. Шабла.

¿ 8 ноември, вторник
Гражданско сдружение Б.О.Е.Ц /“Българи обединени с една цел“/ осъди на втора инстанция активиста на ГЕРБ Тома Биков заради негово изявление, че сдружението с ръководител Георги Георгиев и разследващият сайт „Биволъ“ са получавали пари от бившия банкер Цветан Василев, за да атакуват премиера Бойко Борисов.
Върховният административен съд (ВАС) е обявил за нищожен акт на Държавната комисия по хазарта, според който „Еврофутбол“ на Васил Божков дължи на държавата 329 млн. лв., съобщи Medapool. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

¿ 9 ноември, сряда
Депутатите одобриха поправки в Наказателния кодекс на първо четене, с които намалиха наказанията за глоба и клевета. Промените бяха провокирани от редица осъдителни решения срещу България в Европейския съд по правата на човека, с които са били установени нарушения на свободата на изразяване на мнения.
Борислав Сарафов беше единодушно преизбран за директор на Националната следствена служба за още 5 години.

¿ 10 ноември, четвъртък
Бившият председател на Народното събрание и депутат от „Има такъв народ“ Ива Митева обяви, че напуска партията.
Бойко Борисов под формата на интервю направи монолог пред бТВ, а Радостин Василев от „Продължаваме промяната“ по този повод възкликна. „Главатарят на политическата клептокрация се беше скрил и днес се появи“.
Десислава Иванчева и Биляна Петрова влязоха в Сливенския затвор

¿ 11 ноември, петък
България може да получи F-16 от Нидерландия срещу МиГ-29 за Украйна.

Прокуратурата не проверява откъде лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е получил вътрешна информация по разследването срещу него за кюлчетата и пачките в чекмеджето. Той случайно се издаде в интервюто си за bTV, като се позова на главния прокурор Иван Гешев, който обаче не е съобщавал информацията.

¿ 12 ноември, събота
Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем Я. С., за подкуп задържания висш служител на „Гранична полиция“, съобщи държавното обвинение.
Китайските власти разпоредиха на всичките 1.8 милиона жители на квартал в южния мегаполис Гуанджоу днес да останат по домовете си.

¿ 13 ноември, неделя
Най-малко шестима души са убити, а 81 са ранени, след като мощен взрив избухна на пешеходната туристическа улица „Истиклял“ в Истанбул в района Таксим. Според турския президент Реджеп Тайп Ердоган най-вероятно става дума за терористичен акт.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 17, 2022 08:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама