Града на Белоногата с още двама почетни граждани

Милена Митева
От Милена Митева май 5, 2017 09:06

Града на Белоногата с още двама почетни граждани

Кметът на Харманли – Мария Киркова връчи символите на града,  удостояващи Тодор Попов и Христо Меранзов за почетни граждани. Това стана на Тържествена сесия на ОбС. Церемония се състоя в сградата на Културен център в деня на празника – 2  май. На нея присъства Старозагорски Митрополит Киприян, архиерейския наместник отец Живко Петров, депутатите Станислав Дечев и Евгения Ангелова, граждани и гости.

Събитието бе вълнуващо за всички, които споделиха радостта си в празничния ден.

Първи да направи това градоначалникът: „За мен е удоволствие  да поздравя всички мои съграждани с деня на Харманли. Благодаря  и на присъстващите, които са част от празнината атмосфера на града“, сподели тя.„ Благодаря и на всички гости, които уважиха нашата покана и са сред нас“, допълни изказването.

След нея поздрави последваха и от групите на различните партии в ОбС.

Поздрави отправиха и двамата народни представители

Церемонията продължи с връчването на почетния знак на Тодор Попов. Пред препълнената зала той сподели вълнението за признанието, което той получава за дългогодишната си работа като директор и учител. .

Второто име, вписващото се в историята на удостоени личности бе на ст.н.с д-р Христо Меранзов:

„Това знание го приемам с чест и благодарност, но искам да го поселя с моята съпруга с която сме от  1949 година заедно“, каза той и се обърна и към присъстващите:

„Харманли заслужава отново да бъде в челото на българския спорт“.

За втора поредна година бившият кмет на града и лидер на социалистите Михаил Лисков не присъства на тържествената сесия.

Двамата бяха почетни граждани бяха номинирани месец преди последната сесия на ОбС. На последното заседание, през април, общинските съветници одобриха предложенията на Мария Киркова и Стефан Ботев, тази година почетните граждани да тези две лица.

Милена Митева
От Милена Митева май 5, 2017 09:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама