Германия подкрепя България за Шенген, заяви вътрешния им министър Нанси Фезер

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 15, 2024 20:10

Германия подкрепя България за Шенген, заяви вътрешния им министър Нанси Фезер

Акценти

  • Министър Калин Стоянов от България заяви, че ситуацията по границата с Турция е спокойна.

Свързани публикации

„Германското правителство застава зад пълноправно членство на България в Шенген, тъй като страната е покрили критериите още миналата година,“ Това заяви германският федерален министър на вътрешните работи Нанси Фезер при посещението си на граничния пункт „Капитан Андреево“ днес.

Там служебният министър на вътрешният министър Калин Стоянов запозна германския си колега с работата на граничните власти на пункта и с дейността на Тристранния център за полицейско и митническо сътрудничество.

Журналисти, но от Германия попитаха нашия министър за насилие и нарушаване на човешките права на мигранти на българската граница, а Калин Стоянов се похвали, че „от момента, в който поехме МВР през юли миналата година, такива случаи са единици. Те се  разследват и нито един случай няма да остане неразкрит, защото искаме да спазваме правата на гражданите“.

За операцията, при която бяха задържани митничари Калин Стоянов поздрави ДАНС, прокуратурата и Комисията за противодействие на корупцията, които действали в синхрон и да стигнат до най-високите етажи на властта, макар че тези канали според негови колеги работят от дълги години.

Гостите се запознаха и отблизо и работа на служителите на митницата, които проверяват влизащите автомобили.

В края на месец февруари „Капитан Андреево“ и границата посети Изпълнителният директор на „Фронтекс“ Ханс Лейтенс, който обеща допълнителни служители по охрана.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 15, 2024 20:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама