ГЕРБ поиска пари само за някои общини от Хасковска област

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 22, 2022 08:45

ГЕРБ поиска пари само за някои общини от Хасковска област

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 18 - 24 февруари 2022 г., брой 7/985 година
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Народният представител от ГЕРБ-СДС Делян Добрев поиска допълнителни средства за финансиране на приоритетни капиталови проекти в някои общини в Хасковска област. В писмо, изпратено до медиите, той съобщава, че е внесъл предложение за изменение и на законопроекта за държавния бюджет за 2022 г. Като мотив е записал, че усвояването на тези пари „ще помогне на общините от област Хасково да задържат младите хора и да ограничат процеса на обезлюдяване“.
В искането му няма нито ред за граничната община Тополовград, която е най-силно застрашена от обезлюдяване. Тя по време на управлението на ГЕРБ не получи нито една стотинка от държавния бюджет.
В списъка му не фигурира и периферната община Маджарово, чието население също намалява прогресивно, а заради проблемите с инфраструктурата е посещавана от туристи все по-малко. Същото е положението с другите малки общини Стамболово, Минерални бани.
Община Харманли също не влиза в списъка, макар че тук всеки ден има по две ВиК аварии, а млади хора има само в бежанския лагер.
По-надолу в искането си народният представител Делян Добрев е изброил някои от жизненоважните според него обекти, с чиято реализация ще се задържат младите хора.
Това са “Изграждане на паркова среда в кв. 864 в Хасково за 1 млн., реконструкция и обновление на „Общински център за култура и изкуства”, Димитровград, за 8 млн., „Повишаване на енергийната ефективност на Административна сграда в Ивайловград за 629 409,24 лева, реконструкция на тротоари, бордюри и настилки по улици в Любимец за 4 999 653,13 лв., реконструкция на централен градски парк в Симеоновград за 870 000 лв. и саниране на сградата на ОбА за 310 000 лева.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 22, 2022 08:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама