ГЕРБ и БСП в Тополовград ограничават възможностите за приходи в бюджета

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 1, 2022 11:03

ГЕРБ и БСП в Тополовград ограничават  възможностите за приходи в бюджета

Мнозинството от ОбС прие поредните мерки, с които ограничава възможността за допълнителни приходите на Община Тополовград. При приемане на Бюджет 2022, на сесия мнозинството от ГЕРБ, БСП и БДЦ промениха предварително заложената и обсъждана капиталовата програма. Те прехвърляха разходи от един параграф в друг, предлагаха се едни ремонти да се заменят с други, макар за тях да няма нито обследване нито технически документи, от които да стане ясно какви средства се необходими.

В Бюджета беше заложено и поставяне на фотоволтаици на общински сгради, с които да се намали разходът на скочилата тройно цена ел. енергия, но мнозинството не разреши това да стане.

По време на двучасовите дебати стана ясно, че няколко общински съветника са специалисти по всичко. Те коментираха теми свързани с фотоволтаици, със субсидии, с ремонти и други сфери на икономическия живот, предлагаха даже промяна в държавна субсидия, приета със закон.

Предложенията им бяха само за преразпределение на оскъдните средства на общинския бюджет и не предложиха нищо, с което приходите на общината са се увеличат, за са се поемат новите разходи.

В друго свое решение мнозинството вече не разрешава на ОбА да кандидатства по проекти, ако ОбС не разреши това. Ако за големи инфраструктурни проекти това е задължително, то за малки, би ограничило възможността да се реагира бързо и по този начин, се ограничава възможността да допълнителни приходи в общината.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 1, 2022 11:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама