ГЕРБ, БСП, ДПС и „Възраждане“ държат да получават високи заплати за работата си като общественици (обновена)

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 29, 2023 17:06

ГЕРБ, БСП, ДПС и „Възраждане“ държат да получават високи заплати за работата си като общественици (обновена)

Акценти

  • За три часа работа днес и вчера съветниците на Харманли ще получат над 600 лева, без да носят никаква отговорност за действията си
  • От бюджета на общината за този ден работа на съветниците ще бъдат отделени над 30 000 лева.

Свързани публикации

Съветниците на ГЕРБ, БСП, ДПС и „Възраждане“ отказаха да намалят заплатите си. На сесия на ОбС – Харманли гласуваха „въздържал се“ на предложението в докладната, с която се искаше техните месечни възнаграждения да бъдат съизмерими с работата, която извършват в обществена полза.
Тя бе внесена от Светлана Николова и Стоян Живков от ПП и ДБ и в мотиви ѝ бе записано, че сегашните „възнаграждения са прекалено високи, още повече в контекста на обществената функция на съветниците, призвани да служат на гражданите в община Харманли, а не да печелят от обществения си труд с непропорционално високи възнаграждения“.
Първа по предложението се изказа Стефка Здравкова, която е председател на Комисията по законност в ОбС, където обаче няма нито един юрист. В становището, което тя прочете, се казва, че има „незаконосъбразност на предложенията, проектът за решение няма правно основание“ и затова е отхвърлен.
Тя уточни, че в основанието са цитирани членове и алинеи от Закона за местното самоуправление и местната администрация, на които се базира предложението, но липсват конкретните точки, които се отнасят за възнагражденията на съветниците, председателя и зам.-председателя.
Намеси се председателят Ангел Цанков, който намери начин все пак да се стигне до гласуване. При него статуквото от ГЕРБ, БСП, ДПС и „Възраждане“ гласуваха „въздържал се“.
Така за три часа работа днес съветниците в края на месеца ще увеличат сметката си с над 600 лева, без да носят никаква отговорност за действията си.
От бюджета на общината за този ден работа ще бъдат отделени над 30 000 лева.
Ето кои затвърдиха високите си възнаграждения:
От „БСП за България“:Борислав Василев Василев, Диляна Господинова Комитова, Емил Веселинов Димитров и Любомир Андреев Андреев.
ГЕРБ: Ангел Цанков Ганчев, Валентина Бенова Добрева, Васил Димчев Василев, Веса Господинова Христова, Галя Андреева Братанова, Димитър Петров Димитров, Динко Йовчев Тървалиев, Йордан Крумов Малинов, Николай Стефанов Николов, Стефка Здравкова Стефанова и Таня Стойчева Иванова.
„Възраждане“: Росица Тянчева Христозова.
ДПС: Назми Мустафа Сали, Сенан Кадир Ибрям.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 29, 2023 17:06
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Mehmed Ahmed ноември 30, 00:26

    Za kakvo ima tam hranilka na tks

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама