Георги Жеков се завърна със злато и мях вино от Сливен

Сакарнюз
От Сакарнюз октомври 28, 2023 00:16

Георги Жеков се завърна със злато и мях вино от Сливен

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 40/1064, година XX, 27 - 02 ноември 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Георги Жеков е победителят и в тазгодишното издание на Международния планински маратон „Хайдушки пътеки“ в Сливен. Той пробяга 42-километровото трасе в Сливенския балкан за 4 часа и 7 минути. За постижението получи, освен медала, и премия. Състезанието се състоя на 21 и 22 октомври.
Георги трябваше да се качи повторно на почетната стълбица, за да получи още една и много тежка награда – мях с 40 литра вино. Пивкото отличие бе покана към него да се включи и в другата популярна инициатива на „Стария бряст“ и Общината – скоростното изкачване на Хайдушката пътека в Балкана навръх Гергьовден. По тази стръмна пътека Хаджи Димитър минал с мях вино на гърба – дар за другарите му в Балкана.
Медали и парични премии получиха всички, най-добре представили се, сред близо 600-те мъже и жени, които се включиха в трите пробега: маратон, полумаратон от 21 км и четвърт маратон от 12 км. Отличията бяха връчени от зам.-кмета Пепа Чиликова и председателят на фондация „Стария бряст“ Стефан Стефанов.
Фондацията в партньорство с Община Сливен са организатори на атрактивното състезание. С всяко следващо издание то привлича интереса на все повече участници, спонсори, съмишленици и приятели.

Снимка: Фейсбук

Сакарнюз
От Сакарнюз октомври 28, 2023 00:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама