В Чечня дават по 300 000 рубли на доброволци за се бият в Украйна

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 16, 2022 09:23

В Чечня дават по 300 000 рубли на доброволци за се бият в Украйна

Акценти

  • Според Рамзан Кадиров хиляди воини на добра воля са пожелали за се бият с "нацистите"

Свързани публикации

В Република Чечня дават по 300 000 рубли на доброволци, които искат да се бият на страната на Русия във войната и срещу Украйна. Това съобщава „Грозни информ„.  Група от 200 доброволци вече е изпратена. Всеки доброволец получава 300 000 рубли в момента на изпращане, а те също така взимат по 53 долара (3 679 рубли по текущия курс на долара) от Министерството на отбраната на Руската федерация по сметката си всеки ден от момента, в който са на фронтовата линия.

Според ръководителя на Чеченската република Рамзан Кадиров хиляди воини на добра воля са пожелали за се бият с „нацистите“, но щом се разчуе за това, ще се появят още милиони..

„Днешната група бойци, които изразиха желанието си да отидат в Донбас, беше изпроводена от председателя на чеченския парламент Магомед Даудов, вицепремиера Абузаид Висмурадов, министъра на вътрешните работи на Чеченската република Руслан Алханов, заместник-началника на Министерството на вътрешните работи на Чеченската република Аслан Ирасханов, кмет на Грозни Хас-Магомед Кадиров. Самите те стотици пъти участваха в ожесточени битки с по-сериозен враг и затова имаха какво да кажат на доброволците. Сигурен съм, че този брифинг за бойците ще бъде много полезен на практика“, каза Рамзан Кадиров.
Трябва да се отбележи, че група от 200 души в пълно бойно снаряжение всяка седмица напуска Грозни, за да участва в специална операция. Сред тях има не само чеченци, но и представители на десетки други националности от регионите на Русия.

Доброволците преди това са обучени в Руския университет на специалните сили в Гудермес за тактическа стрелба, както и за бой в гората. Новобранците на подходящо ниво получават всички най-необходими знания и бойни умения от най-добрите инструктори на Чеченската република.

Дадени са и телефони

8 (925) 328 -.. -.7;
8 (925) 31.-.. 39;
8 (925) 372-..-.7.
Има и Телеграм канал за наемане на доброволци:

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 16, 2022 09:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама