В Харманли отново откриха процедура за конкурс за управител на болницата

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 3, 2022 13:34

В Харманли отново откриха процедура за конкурс за управител на болницата

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 2 – 8 декември 2022 г., брой 44/1022, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Комисия от 5 човека ще избира управител на „МБАЛ – Харманли“ ЕООД чрез конкурс. На сесията на ОбС в сряда, 30 ноември, се взе решение за създаването ѝ, която да избере най-подходящия за мениджър от явилите се кандидати.
Председател е Валентина Димулска – зам.-кмет на община Харманли. Секретар е доц. д-р Димитър Шопов, доктор по медицина /дм/ от Медицински университет – Пловдив, катедра „Здравен мениджмънт и икономика на здравеопазването“.
Членове са доц. Тодор Стоев, дм, завеждащ секция „Здравен мениджмънт“, катедра „Здравен мениджмънт и икономика на здравеопазването“ – Медицински университет – Пловдив, Васил Шаринов – юрисконсулт отдел ПНД към ОбА – Харманли, и представител на Регионалната здравна инспекция – Хасково.
Предвидено е членовете на комисията, които не са представителите на държавата, да получават по 50 лева за всяко проведено заседание.

Малко история
В края на октомври 2021 година Общински съвет освободи от длъжност управителя на “Многопрофилна болница за активно лечение Харманли“ д-р Златка Чанкова. Тя бе бе подала заявление за освобождаването й от тази длъжност, а от общината организираха конкурс за избор на нов управител. Въпреки че удължаха срока за подаване на документи, не се яви нито един кандидат за този пост.
Тогава, под страх от закриване на дружеството, ОбС – Харманли в качеството си на собственик на дружеството взе решение за назначи прокурист. Той обаче не бе вписан в Търговския регистър и решението на местния парламент се обезсили.
На сесията през юни 2022 г. съветниците преразгледаха своето решение и го анулираха, а д-р Чанкова оттегли заявлението си за освобождаване от заеманата длъжност като управител на „МБАЛ – Харманли“ ЕООД.
Мандатът ѝ изтича на 23 февруари 2023 година и дотогава от Общината ще трябва чрез конкурс да се избере нов управител на болницата.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 3, 2022 13:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама