В Харманли деца изпяха песен за Апостола

Сакарнюз
От Сакарнюз февруари 24, 2024 08:58

В Харманли деца изпяха песен за Апостола

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 08/1080, година XXl, 23 - 29 февруари 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Пред паметника на Апостола на пл. „Възраждане“ – Харманли с възпоменателна церемония бе отбелязана 151 години от гибелта на Васил Левски. Възпитаниците на НУ „Алеко Константинов“ изпяха песен за Апостола и изнесоха рецитал. Отслужена бе и панихида в памет на дякон Левски от архиерейския наместник отец Живко Петров и отец Максим.
Пред паметника на Васил Левски като почетен караул застанаха представители от регионален клон ,,Шести конен полк“ – Харманли, част от национално дружество ,,Традиция“.
Венци и цветя поднесоха ръководството на Община Харманли, Общински съвет, общински съветници, представители на политически партии, организации, училища и детски градини, граждани.

Как и къде още почетоха делото на Левски?

СУ „Неофит Рилски“
„Лъвски скок“ в чест на Апостола се проведе и в СУ „Неофит Рилски“ – Харманли. Събитието бе част от отбелязването на гибелта на Апостола на Васил Левски. Целта на състезанието е да се продължи традицията – учениците да поднесат своята почит и уважение към делото на Дякона.
НУ „Алеко Константинов“
През изминалата седмица НУ „Алеко Константинов“ – Харманли беше озарено от духа на Васил Левски в рамките на поредица от занимателни и образователни дейности, посветени на неговата личност и постижения. Всяка дейност беше възможност за учениците да се запознаят по-добре с живота и делото на този велик българин и да се вдъхновят от неговия пример.
От рецитали на стихове, през творческо рисуване и пеене на песни, до решаване на пъзели и провеждане на открити уроци, седмицата беше изпълнена с разнообразни активности, които забавляваха и обогатяваха учениците.
ОУ „Христо Ботев“ – с. Синапово
Състезание „Лъвски скок“ се проведе в ОУ „Христо Ботев“ – с. Синапово. Учениците се съсредоточиха в това да скочат най-далече и показаха добра физическа подготовка, благодарение на техния учител по физическо възпитание и спорт Петко Бакърджиев.
Победител в състезанието е Атанас Тодоров – ученик от 5. клас, който скочи 3 метра, а неговият скок с право може да се нарече „лъвски“. Всички участници в състезанието бяха наградени от директора на училището Анелия Ангелова, а победителят заедно с двамата подгласници получиха и индивидуални награди.

Снимка: Фейсбук

Сакарнюз
От Сакарнюз февруари 24, 2024 08:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама