В Тополовград отбелязаха 2 юни

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 3, 2023 09:58

В Тополовград отбелязаха 2 юни

Акценти

  • Събитието бе в центъра на Тополовград

Не беше с масово присъствие отбелязването на 2 юни тази година в Тополовград. Малко по-скромно спрямо други подобни тържества от национално значение, но за това пък достойно бе почетен Денят на Ботев и загиналите за свободата на България.
Новото и интересното бяха група ученици от СУ „Д-р Петър Берон“ – момчетата, облечени като четници, единият в ролята на Христо Ботев, а момичетата – облечени в народни носии, всички развяващи знамена с подходяща за деня насоченост.
Преклонението към паметта на великия поет и всички, дали живота си за свободата на България, започна с традиционното шествие през площад „Освобождение“ до пространството пред паметника на него.
Тържеството започна с изпълнение на стихотворението „Борба“ на Христо Ботев от младия рецитатор Александър Янков от СХС „Сладкодумци“.
Водещата Таня Стамова изнесе силно, подходящо за този ден слово.
Поднесени бяха венци и цветя от различни общински структури и организации: ОбС, ОбА, РУ „Полиция“, Съюза на официрите и сержантите от запаса, Читалище „Св. св. Кирил и Методий – 1894“, СУ „Д-р Петър Берон“, НУ „Кирил и Методий“, ДГ „Щастливо детство“, ПП ИТН, ПП ГЕРБ, ПП „Възраждане“, ОбС на БСП, а с едноминутно мълчание и свеждане на глави бе почетена паметта на Ботев и героите на България.

Вижте как в прикаченото видео.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 3, 2023 09:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама