В тополовградско залесяваха с тополови фиданки

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 12, 2024 19:24

В тополовградско залесяваха с тополови фиданки

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 15/1087, година XXl, 12 - 18 април 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бан

Свързани публикации

Над 150 тополови фиданки залесиха служители от Община Тополовград, както и други доброволци с тях – ученици, природолюбители и защитници. Това стана на 5 април в рамките на Националната седмица на гората. Част от фиданките бяха залесени в землището на с. Синапово по поречеието на Синаповска река, а останалите край Тополовград на изхода за Ямбол през Голям манастир.
Това не е първата акция на общината за залесяване на различни дървесни видове по това време на годината в знак на съпричастност към Седмицата на гората и най-вече към природата на сакарския край. Инициативата започна преди повече от 12 години, още преди първия мандат на кмета Божин Божинов, тогава от името на новосъздаденото по това време обществено движение „За Възраждане на Община Тополовград“ и продължава и досега.
От Общината не само засаждат различни видове дръвчета, но и полагат грижи за тяхното опазване и израстване. Както и много други пъти и при тази кампания фиданките са дарени и доставени от фирма „Баена“ – Николай и Атанас Баеви.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 12, 2024 19:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама