В с. Срем твърдо са решили събор тази година да има

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 28, 2021 08:28

В с. Срем твърдо са решили събор тази година да има

Акценти

  • Регионален вестник, # 28/960 година XVIII, 23 - 29 юли 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

За 4 септември са обявили решението си да възобновят провеждането на селския събор в Тополовградското село Срем. Създаден е инициативен комитет, който започна организацията по провеждането му, като са призовани всички родолюбиви хора с произход от селото, а и други желаещи, да подпомогнат финансово провеждането му. Местните хора смятат, че тази традиция, прекъсната миналата година заради Ковид кризата, трябва да продължи. Искат това и се надяват, че няма да има повече такива прекъсвания.
Сремци обичат да се събират и веселят и много години подред провеждаха своя събор, като в последните от тях в голяма атракция се превръщаха многобройните англоезични заселници. Някои от тях живеят вече 20 и повече години в селото и активно се включват в обществения живот в Срем. Подготвяйки се за празника, местните хора са надяват на хубаво време, много гости и добро настроение на събора.
Първият събор в някое от селата в община Тополовград от 2019 г. насам се предполага, че ще е този в с. Синапово на 2 август, за който никога не се променя датата. След него ще е този в. Срем и в другите села в общината.

Снимка: Архив

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 28, 2021 08:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама