В с. Планиново изкараха седмица без вода

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 22, 2024 08:41

В с. Планиново изкараха седмица без вода

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 24/1096, година XXl, 21 - 27 юни 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани.

Малцината жители на сакарското село Планиново от община Тополовград изкараха трудна седмица без вода, разчитайки само на местната чешма в долния край на селото, известна с хубавата си вода.
Причината за това безводие се оказва повредата на помпата в с. Радовец, откъдето се по-дава питейната вода за Планиново. След нея се повреди и кран и накрая се спука водопроводът в трудно достъпна местност по трасето до водоема. В рамките на два дни от ВиК – Тополовград смениха помпата, отстраниха повредите по трасето и от 18 юни в малкото сакарско село отново имат вода. Иначе затрудненията с водата в селото продължават, тъй като не могат да ползват водата за поливане. Язовирът, от който това ставаше, е празен, вследствие на сухите есен, зима и пролет през миналата и тази година, а притокът в този важен за селото водоем идва единствено от дъжд и най-вече от топящ се сняг, каквито почти нямаше през споменатия период.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 22, 2024 08:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама