В Стамболовско ще поставят „легнали полицаи“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 10, 2023 12:17

В Стамболовско ще поставят „легнали полицаи“

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 7 - 13 април 2023 г., брой 14/1038, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

В Община Стамболово ще изграждат неравности по пътищата за близо 50 000 лева. Те са обявили обществена поръчка за избор на изпълнител на дейностите.
Тя е „събиране на оферти с обява“, стойността ѝ е 41 666,66 без ДДС, а срокът за подаване на оферти бе 10 март.
На нея се яви само един кандидат „Графит комерс“ ООД.
В поръчката се предвижда „създаване на участъци за обезопасяване от Общинската пътна мрежа на Община Стамболово при преминаване на пътни превозни средства чрез направа на изкуствени напречни неравности”.
Те са в селата Пътниково, Войводенец, Долно поле, Долно черковище, Пчелари, Светослав, Царева поляна, Жълти бряг и Малък извор.
Предвидените изкуствени неравности на платното за движение са по образец М17, съгласно Наредба №2/2001 г. за сигнализацията на пътищата и пътната маркировка.
Те ще са два вида – шестметрови и седемметрови, в зависимост от ширината на пътното платно
Ще се поставят пътни знаци А13 и В26 (30 км/час).

„Графит комерс“ ООД участва в много обществени поръчки и много често фирмата е единственият участник. Това се случи при последните две общини в региона. В Тополовград за ремонт на улици за 313 000 лв. бе само тя. При друга подобна, за 280 000 лв. в Маджарово, отново бе единствената.
От 2014 г. „Графит комерс“ ООД е изпълнявало поръчки за над 10 млн. л. в общините Черноочене, Минерални бани, Неделино, Кирково, Стамболово, Кърджали, Тополовград (Източник: bird.bg)
Собственици на „Графит комерс“ ООД са Михаил Мандажиев и Панайон Панайотов с по 2500 лева дялово участие. Дружеството е регистрирано в Кърджали, п.к. 6600, ул. „Вела Пискова“ №2.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 10, 2023 12:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама