В Симеоновград смалиха „легналите полицаи“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 12, 2024 18:23

В Симеоновград смалиха „легналите полицаи“

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 15/1087, година XXl, 12 - 18 април 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бан

Свързани публикации

Намалиха височината на „легнали полицаи“ в Симеоновград на ул. „Сан Стефано“. Това стана след дългото настояване на общинския съветник Янка Чолакова от БСП.
На три поредни сесии тя поставя въпроса за изпъкналите изкуствени напречни неравности да се намалят до разрешените на 7,5 см в Наредбата на Общината
Два пъти съветници от ГЕРБ и кмета неглижираха това настояване, а на третата на сесията дойде и Динка Маркова от техническия отдел. Тя призна, че височината им е 11 см, тоест повече от определената. Направили ги по-високи, защото на друга улица били 7,5 см и никой не намалявал на тях. Затова решили на тази да са по-високи и така да ограничат скоростта.
След като най-накрая от Общината признаха за нарушението, които сами са извършили, те докараха фрезоваща машина, която намали височината.
Според приетите норми изпъкналите изкуствени напречни неравности с трапецовидно напречно сечение трябва да бъдат дълги от 3.4 до 6 метра, да имат плоска част от 2 до 4 метра, а отстрани – две параболични. Най-високата точка е 75 мм, като постепенно се намаля на 74, 71, 61, 51, 33, 20 мм.
Отстоянието им от бордюра трябва да бъде на 30 мм.
Освен на тази улица високи „легнали полицаи“ ограничават скоростта на „Димитър Благоев“ и „Васил Левски“, които си стоят.
Улицата бе ремонтирана със средства на общината през 2019 година от Сдружение „Марица стрийт” с участници – „Актив Билдинг Инк“ ЕООД и „Изоглас Строй“ ООД, Цената бе 961 529.17лв. с ДДС.
Неравностите по пътя бяха поставени, след като по асфалтираната улици МПС-та караха с висока скорост.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 12, 2024 18:23
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Леон април 13, 14:58

    Не трябва изобщо да се правят легнали полицаи от асфалт.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама