В Симеоновград приеха Бюджет 2021 тихо и спокойно

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 11, 2021 06:14

В Симеоновград приеха Бюджет 2021 тихо и спокойно

Акценти

  • Регионален вестник, # 9/941 година XVIII, 5 - 11 март 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

С 12 гласа „за“ и 5 “против“ се прие бюджетът на Община Симеоновград за 2021 година. За него не гласуваха от групата на БСП, а дебатите се сведоха до няколко незначителни въпроса към кмета.
Финансовата рамка представи Антоанета Трифонова, главен счетоводител и директор Дирекция ФСД. „За пръв път имаме бюджет над 10 млн. лв., което се дължи на завишените средства при държавните дейности. Има въведени нови дейности, които водят до това увеличение.
Има завишение на средствата за работна заплата заради увеличение на минималната. За Общинска администрация увеличението е 26%, а при кметовете по селата – 15%.
Завишен е и размерът на изравнителната субсидия при капиталовите разходи, заради парите за ремонт на моста на река Луда Яна в село Троян.
При представянето на бюджета Милена Рангелова каза, че за пръв път от години за селата се отделят капиталови разходи, а не се правят само кръпки по улиците. „Там от 30 години не е пипано нищо“, заяви тя.
Каза, че поетапно ще поставят видеонаблюдение в града и във всички нови проекти вече залагат и камери.
За подмяна на водопроводната канализация съобщи, че чакат да отворят програми, за да кандидатстват. „Не можем да си позволим Воден цикъл, затова засега подменяме поетапно тръбите, където асфалтираме.“
Никола Георгиев попита защо се завишават пари на клубове, които почти нямат дейности.
Рангелова отговори, че целта не е да правят олимпийски шампиони, а да ангажират все повече деца със спорт. Тя добави още, че завишените приходи на футболния клуб се дължат на необходимостта да се купи косачка, за да се поддържа теренът на стадиона.
Илия Пашов поиска да се направят спортни площадки в ромските махали, младежите от порочни дейности да се насочат към тях. Рангелова отговори, че една такава струва около 100 000 лева.

На въпроси на читатели на Сакарнюз защо не предаваме видео от сесиите на ОбС – Симеоновград, искаме да отговорим, че причината е в тяхното нежелание техните заседания да се предават на живоч, така както правим с други общини.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 11, 2021 06:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама