В Седмицата на гората танцьори засадиха дръвчета край „Св. Троица“

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 21, 2024 08:34

В Седмицата на гората танцьори засадиха дръвчета край „Св. Троица“

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 15/1087, година XXl, 12 - 18 април 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бан

Свързани публикации

Танцьорите от състава „Луди млади“ – всички възрастови групи при читалище „Св. св. Кирил и Методий“ – Тополовград, водени от своята ръководителка Тодорка Бурналова, си направиха необичайна „репетиция“ на открито. Всички те на 7 април внесоха необичайно оживление и се учиха как се залесява на една от поляните край манастира „Света Троица“. Това те направиха като свой дан за Седмицата на гората.
В импровизираната градинка, която те нарекоха „Луди млади“, децата и младежите засадиха тополи, нар, бадеми, люляци и орехи. Сред участниците бе и най-малкият природозащитник Явор на 1 година. Той посади ароматен люляков храст, който всички се надяват да расте също като него. „Трябва да се учим на добро, как да се подържа и пази природата, как в живота да се търсят и правят добрини и хубави неща. Надявам се, че сътворихме добро дело, за което получихме и пълната подкрепа на родителите на децата. Дано това да е едно хубаво начало по природолюбие“ – сподели госпожа Бурналова, която от дълги години търси, намира и развива тополовградските танцувални таланти.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 21, 2024 08:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама