В Свиленград обещават по 66 лева за кубик дърва на 787 семейства

От август 13, 2022 07:47

В Свиленград обещават  по 66 лева за кубик дърва на 787 семейства

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“, 12 август – 2 септември 2022 г., брой 30/1008, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

С допълнителни количества дървесина ще бъде задоволена на сто процента необходимостта от дърва за огрев за жителите на общината. Всички хора – както от селата, така и от Свиленград, които са подали молби в Общинската администрация, ще получат по 5 куб. м дърва на цена 66 лева, без стойността на транспорта.

Решение на проблема с недостига на дърва за осигуряването на всички нуждаещи се намериха кметът Анастас Карчев и директорът на Държавно горско стопанство – Свиленград инж. Михаил Михайлов. Горското стопанство ще окомплектова допълнителни 1600 куб. м дървесина от държавния горски фонд. От своя страна Общината се ангажира да осигури от общинския горски фонд още 800 куб. м дърва. Това трябва да стане с решение на Общинския съвет на извънредна сесия следващата седмица.
Общо 787 молби за дърва за огрев бяха подадени в Общинска администрация – Свиленград. Горското стопанство вече започна добива на дървесината. Очакванията са до края на месец септември хората да са готови за новия отоплителен сезон.

От август 13, 2022 07:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама