В Свиленград обещават по 66 лева за кубик дърва на 787 семейства

Калина Райкова
От Калина Райкова август 13, 2022 07:47

В Свиленград обещават  по 66 лева за кубик дърва на 787 семейства

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“, 12 август – 2 септември 2022 г., брой 30/1008, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

С допълнителни количества дървесина ще бъде задоволена на сто процента необходимостта от дърва за огрев за жителите на общината. Всички хора – както от селата, така и от Свиленград, които са подали молби в Общинската администрация, ще получат по 5 куб. м дърва на цена 66 лева, без стойността на транспорта.

Решение на проблема с недостига на дърва за осигуряването на всички нуждаещи се намериха кметът Анастас Карчев и директорът на Държавно горско стопанство – Свиленград инж. Михаил Михайлов. Горското стопанство ще окомплектова допълнителни 1600 куб. м дървесина от държавния горски фонд. От своя страна Общината се ангажира да осигури от общинския горски фонд още 800 куб. м дърва. Това трябва да стане с решение на Общинския съвет на извънредна сесия следващата седмица.
Общо 787 молби за дърва за огрев бяха подадени в Общинска администрация – Свиленград. Горското стопанство вече започна добива на дървесината. Очакванията са до края на месец септември хората да са готови за новия отоплителен сезон.

Калина Райкова
От Калина Райкова август 13, 2022 07:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама