В Свиленград да се открие филиал на УНИБИТ, договаря кметът Карчев

От юли 16, 2021 10:26

В Свиленград да се открие филиал на УНИБИТ, договаря кметът Карчев

Акценти

  • Регионален вестник, # 27/959 година XVIII, 16 - 22 юли 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

В Свиленград да се открие филиал на Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) са обсъдили на среща кметът на общината арх. Анастас Карчев и ръководството на висшето учебно заведение. В тази връзка е подготвен Меморандум за сътрудничество между Община Свиленград и Университета по библиотекознание и информационни технологии, който ще бъде разгледан на предстояща сесия на Общинския съвет съгласно разпоредбите на чл. 59 и чл. 61 от ЗМСМА.
С меморандума двете страни декларират съгласието си за сътрудничество. Целта е да се създадат интензивна комуникация и координация за откриване на филиал на университета в Свиленград.
В докладната си до Общинския съвет кметът арх. Карчев обосновава необходимостта от откриване на такъв филиал с приетия План за интегрирано развитие на община Свиленград в периода 2021-2027 г. (ПИРО).
В меморандума се предвижда общината да предложи подходящ сграден фонд в град Свиленград за откриване на филиал, а Университетът по библиотекознание и информационни технологии да предприеме действия по неговата акредитация по Закона за висшето образование.

Дончева: „Тук се обучават най-дискредитираните
шефове на сектора“

Разкриването на този филиал бе обещано преди години от депутата Георги Станков.
Името на УниБИТ много често се използва като място, където се дърпат тайно конците на държавата и се свързва със задкулисието в България, и с Ахмед Доган.
Негов ректор е Стоян Денчев, професор, доктор на икономическите науки. Той е сътрудник е на Държавна сигурност от 8.7.1988 г. до 1990 г.
Лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева пред БНТ заяви, че група около Библиотекарския институт и ДПС контролират сектор „Сигурност”, а там ги обучават най-дискредитираните шефове на сектора и най-дискредитираните служители на бившата Държавна сигурност.

Агент „СИМЕОНОВ” – Стоян Денчев е вербуван от органите на МВР през 1988 г. Ползван е по американска линия. Във връзка с изменената оперативна обстановка от ДС предлагат агент „СИМЕОНОВ” да бъде изключен от агентурния апарат и личното му дело да бъде свалено в архив. При необходимост същият ще бъде ползван на доверителна основа.

От юли 16, 2021 10:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама