В Русия арестуваха 3500 протестиращи

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 7, 2022 08:49

В Русия арестуваха 3500 протестиращи

Акценти

  • Литовската доброволческа организация Blue / Yellow, предоставя подкрепа на украинските военни, от € 17 000 000

Свързани публикации

Около 5200 души участваха в неразрешени акции в Москва, Санкт Петербург и други региони на Русия, в резултат на което бяха задържани над 3500 души. Това съобщи пред ТАСС в неделя, 6 март, официалният представител на руското Министерство на вътрешните работи Ирина Волк.

Международната федерация по джудо отстрани руския президент Владимир Путин и неговия приятел милиардер Аркадий Ротенберг от всички длъжности, които те заемат в организацията. А Международната федерация по таекуондо лиши руския президент от почетен черен колан заради нахлуването на Русия в Украйна.

Съветът за национална сигурност и отбрана на Украйна съобщава, че руските власти се готвят да изпълнят предполагаемия сценарий за обстрел на жилищни райони на руски градове в близост до украинската граница и обвинявайки за това украинските военни.  Предвид действията на руската армия в Украйна, провокациите в руските градове ще бъдат придружени от многобройни жертви сред цивилното население, за да се създаде „красива картина“

Според ТАСС бойци на Украйна и батальон „Азов“ планират да взривят реактор в Харковския физико-технически институт и да обвинят въоръжените сили на Русия в ракетна атака срещу експериментално ядрено съоръжение. Това съобщиха в понеделник от Министерството на отбраната на Руската федерация.

Великобритания призовава за отстраняване на Русия от дейността на Интерпол (ТАСС)

Борис Джонсън обеща да изпрати повече отбранително оборудване и 100 милиона долара в Украйна, за да задържи руските войски и да смекчи финансовия натиск, пред който е изправена страната.

  • Само видеоклипове от руски автори вече са достъпни за зрителите на TikTok от Русия;
  • От Министерство на външните работи на Украйна съобщават, че изслушванията в Международния съд на ООН по делото на Украйна срещу Русия започват днес в Хага;
  • Русия ще бъде изключена от глобалния интернет на 11 март, пише Market Rebellion. Само сървъри и уебсайтове в руската зона ще бъдат достъпни за руснаците. Тестването на тази възможност се провежда от 2019 г.;
  • Организационният комитет на Световните игри през 2022 г., международно състезание по параолимпийски спортове, отстрани от турнира спортисти и официални лица от Русия и Беларус.

Снимка: timesofisrael

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 7, 2022 08:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама