В Парламента влизат 7 партии, седмицата 26 септември – 2 октомври

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 3, 2022 16:51

В Парламента влизат 7 партии, седмицата 26 септември – 2 октомври

¿ 26 понеделник
Борисов отказа покана за дебат с „Продължаваме Промяната“. „Ще разговарям публично с всеки, спазващ конституцията, но Петков и Василев не отговарят на този профил,“ заяви лидерът на ГЕРБ

¿ 27 вторник
Министерството на външните работи (МВнР) призова българските граждани да се въздържат да пътуват до Руската федерация заради усложняващата се обстановка там, а на намиращите се на територията на Русия – да обмислят възможността спешно да я напуснат страната.
Властта в Русия реши изненадващо да вдигне цената на водката. Минималната цена на половинлитрова бутилка водка на дребно от 1 януари 2023 г. трябва да бъде увеличена от сегашните 261 рубли до 281 рубли, предложено от Министерството на финансите, съобщават руските медии.

¿ 28 сряда
Български Су-25 се разби край авиобаза Безмер.

Първия електрически самолет „Алиса“ на Eviation полетя за първи път на летище край Вашингтон. Той бележи важна стъпка напред за израелския стартъп след месеци на наземни тестове и закъснения при пускането му във въздуха.

Германия се опасява, че двете линии на газопровода „Северен поток-1“ и едната на „Северен поток-2“, които бяха повредени след взривове, повече няма да могат да се използват, съобщава Der Tagesspiegel.
Инцидентите в „Северен поток“ са резултат от умишлени действия“, бе категоричен и ръководителят на дипломацията на ЕС Жозеп Борел.

¿ 29 четвъртък
Общински съветник от Кърджали е задържан при полицейска акция за купуване на гласове.
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) санкционира „Кауфланд“ и „Билла“ за нелоялна конкуренция. Санкцията за двете търговски вериги е в размер на 0.03% от нетните приходи от продажби за 2022 г. Мотивът за глобата е заблуждаваща реклама.
Ексминистър Делян Добрев обяви пред bTV, че партията му ГЕРБ ще направи всичко възможно да състави редовно правителство след предсрочните парламентарни избори на 2 октомври.

¿ 30 петък
От ГЕРБ в МВР е постъпил сигнал за купуване на гласове от ДПС. Това обяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев по време на брифинг по темата. „Очевидно доверието в МВР е нараснало“,

Путин обяви анексията на една пета от Украйна. Русия официално присъедини към своята територия части от Украйна. Това стана с договори, подписани от президента Владимир Путин след речта му в тържествената Георгиевска зала на Кремъл.
Украйна подаде молба за ускорено влизане в НАТО.

¿ 1 събота
Социолозите предвиждат 8 партии в 48-ото Народно събрание.

¿ 2 неделя
Седем партии влизат в Народното събрание.
По реда на събраните гласове новите парламентарни сили са ГЕРБ-СДС (25.33% или 634 649 гласа), „Продължаваме промяната“ (20.20% или 506 071 гласа), ДПС (344 625 гласа или 13.76%), „Възраждане“ (254 925 гласа или 10.17%), „БСП за България“ (232 947 гласа или 9.30%), „Демократична България“ (186 511 гласа или 7.44%), „Български възход“ (115 867 гласа или 4.62%).
ИТН остана под избирателната бариера (96 065 гласа или 3.83%).

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 3, 2022 16:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама