В Маджарово предстои рехабилитация на две улици

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 26, 2021 09:35

В Маджарово предстои рехабилитация на две улици

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 22 - 28 октомври 2021 г., брой 38/970 година XVIII Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Предстои рехабилитация на части от две улици в Маджарово за над 300 000 лв. с ДДС.
От Общината са обявили обществена поръчка, в която е конкретизирано, че става въпрос за участък от улица „Капитан Петко Войвода” и друг, от „Димитър Маджаров“ с обща дължина от 610 м. Широчината на уличното платно там варира от 5,00 до 6,00 м, а от северния край е разположен подход към полицейско управление. Има съществуваща смесена канализационна система.
Настилка на този път е с компрометирано асфалтово покритие, с наличие на множество кръпки, дупки, пукнатини и неравности. На места се наблюдава изнасяне на част от трошенокаменната настилка.
Предвидено е в инвестиционната програма на Община Маджарово подмяна на водопровода.
В технологичния проект е записано, че ще се извърши фрезоване, полагане на изравнителния пласт от неплътен асфалтобетон (биндер). Асфалтополагането трябва да се прави задължително на струна, като нивата на полагания асфалтов пласт (биндер) се контролират по електронен път.
Предвидено е възстановяване на бордюрите и тротоарите.
Прогнозна стойност на поръчката (без ДДС) е 267 429,42 лева, а срокът за получаване на оферти или на заявления за участие е 20 октомври 2021 г.

В условията на поръчката има изискване изпълнителят да представи списък на собствена или наета строителна техника, който задължително да съдържа: 2 бордови товарни автомобили, 2 самосвала, толкова багери, един челен товарач, 2 валяка – виброваляк и бандажен, асфалтополагаща машина, автогодунатор, фургорезка и водоноска, което ограничава кандидатите до няколко фирми.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 26, 2021 09:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама