В Любимец изграждат 2,7 околовръстен път за над 6 милиона

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 18, 2021 06:39

В Любимец изграждат 2,7 околовръстен път за над 6 милиона

Акценти

  • Чрез реализацията на този път до фирмата „Папас Ойл“ ще могат да отиват товарни камиони, които досега обикаляха над 40 км през съседни села.

Свързани публикации

Околовръстен път, който ще осигури директна връзка на товарни автомобили от главен път Е-80 – Харманли – Любимец за Ивайловград започнаха в Любимец. Общата дължина на улицата ще бъде 2 748 м., а стойността е 6 117 900 лева с ДДС. Парите са от бюджета на страната.

Шосето ще минава през изградения вече надлез над жп линията.

Първа копка в понеделник, 16 август направиха кметът на общината Анастас Анастасов, заместниците му  Илия Илиев и Тодор Милев, представители на фирмата, която ще извършва три дейности по този обект.

Обявление за възложена поръчка се появи на страницата на Община Любимец на 28 ноември 2019 г. То бе за „Инженеринг (проектиране, изпълнение на СМР и авторски надзор) на обект „Околовръстна улица на гр. Любимец по направление на Републикански път III-597 /обходен път запад/“

Прогнозна стойност на поръчката без ДДС бе 5 100 000 лева.

На сайта на Общината няма достатъчно информация кои са подали оферти, но на 23 декември има съобщение за спиране на процедурата.

От сайта на Комисията за защита на конкуренцията става ясно, че има има обжалване от „Инфра експерт“ АД, от където искат да обяви като незаконосъобразно решението на кмета за откриване на процедурата.

Жалбоподателят твърди, че има нарушение на разпоредбите на ЗОП и в поръчката има непълноти и липса на достатъчно информация, заради което заинтересованите от участие не могат да добият реална представа за изискванията на възложителя.

КЗК отменя като незаконосъобразно решението на на кмета Анастас Анастасов и възлага Общината да заплати на „Инфра експерт“ АД разноски от 4 500 лева, държавна такса.

Решението на КЗК е обжалвано във ВАС който отхвърля жалбата на „Инфра експерт“ АД и ги задължава да платят 2 450 лева разноски.

Веднага след това от Общината Любимец обявяват нова поръчка.

Явява се само един кандидат – „Европът 2005“ ООД и спечелва с оферта от 5 098 250 лева.

Договор с дружеството е сключен на 8 октомври 2020 г.

Чрез реализацията на този път до зърнобазата на фирмата „Папас Ойл“вече ще могат да отиват товарни камиони, които вече няколко години трябваше да заобикалят поне 40 км от съседните села Малко Градище и Лозен.

Снимка: Община Любимец

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 18, 2021 06:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама