В Ивайловград дават общински имоти без търг за 35 години

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 25, 2023 11:12

В Ивайловград дават общински имоти без търг за 35 години

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 20 – 26 януари 2023 г., брой 3/1027, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Близо 14 декара общинска земя ще бъде дадена без търг или с конкурс на частна фирма за 35 години за учредяване на възмездно право на строеж. Това решиха мнозинството общински съветници на свое заседание в Ивайловград. На тях ще бъдат изградени фотоволтаични централи.
Парцелите са от 2400, 1888, 4605 и 4123 кв. метра. Трите имота са в града, а четвъртият е училището в село Орешино. В тях има постройки, като едната е сградата на бивша спортна зала за войници, а друга – бивш хранителен блок.
Фирмата, която ще получи това право, е „Лъки ойл“ ЕООД, регистрирана в Ивайловград ул. „Капитан Петко Войвода” №12А.
В друга своя докладна местните парламентаристи решиха да дадат под наем „Бетонов център“, част от производствен комплекс „Колибар чешма“, на „Трейс БГ“ ЕАД с месечна наемна цена в размер на 2000,00 лв.
Съветниците упълномощиха кмета Диана Овчарова да предприеме действия за сключване на договор за отдаване под наем на изброените имоти.
Под наем, но чрез публичен търг, ще бъде отдаден друг имот на общината. Това е помещение – регистратура, намираща се на първи етаж, дясно крило (Поликлиника), с площ 20 кв. м.
Срокът е три години, при първоначална годишна тръжна наемна цена в от 216.00 лв. без ДДС, определена съгласно Методика за определяне на начални базисни цени за отдаване под наем на общински нежилищни имоти.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 25, 2023 11:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама