В два пожара изгоряха къщи, при единия инцидент има жертва

Сакарнюз
От Сакарнюз март 15, 2024 17:38

В два пожара изгоряха къщи, при единия инцидент има жертва

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 11/1083, година XXl, 15- 21 март 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Два пожара имаше през изминалите дни. Единият бе в с. Славяново, другият в Симеоновград.
При първия жена е починала при пожар в харманлийското с. Славяново. На 7 март е постъпил сигнал на спешния телефон за горяща къща на улица „Д. Генеджиков“, собственост на 57-годишен от Симеоновград. Пред пристигналите на място спасителни екипи той съобщил, че докато спял е чул пукот. При проверка установил, че от стаята, обитавана от майка му, излиза пушек. Синът направил опит да стигне до нея, но разрасналият се пожар не му позволил. След като пламъците са потушени, е открит трупа на жената. Тялото й било непосредствено до печка на твърдо гориво. Къщата е изгоряла напълно.
От първоначалния оглед липсват данни за умишлен палеж. Трупът е транспортиран за аутопсия. Образувано е досъдебно производство.
За втория пожар е подаден сигнал за горящ гараж на 9 март в 13,51 часа на спешния телефон в РУ – Харманли. Жена от Симеоновград е съобщила, че гори гараж на съседа й на улица „Здравец“.
В близост до него имало жилищни постройки, които били частично обхванати. Към мястото са изпратени спасителни екипи, които загасили пламъците. От тях са изгорели частично жилищна постройка, пристройка към дом, покъщина и гаражът, в който имало паркиран „Мерцедес“, собственост на 36-годишен мъж.
От първоначалния оглед липсват данни за умишлен палеж, образувано е досъдебно производство.

Сакарнюз
От Сакарнюз март 15, 2024 17:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама