Върнатите бездомни кучета да се реваксинират срещу бяс

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 9, 2021 10:40

Върнатите бездомни кучета да се реваксинират срещу бяс

Акценти

  • Регионален вестник, # 36/968 година XVIII, 8 - 14 октомври 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Отговорните за надзора и грижата лица в общините да обезпаразитяват на три месеца и реваксинират срещу бяс върнатите по места безстопанствени кучета. Това искане е получено с писмо в Община Харманли. То е от   д-р Стойчо Курдов, директор на ОДБХ – Хасково, с което се настоява общините да актуализират програмите си за овладяване популацията на безстопанствени кучета.
В писмото се посочва още, че за изпълнението на това задължение Общината може да ползва регистрирани юридически лица с нестопанска цел, чиято основна дейност е да подпомагат съответната община в изпълнението на приетите програми, както и защитата и хуманното отношение към животните, като в тази връзка имате възможност да уредите.
От ОДБХ – Хасково предлагат Общините да си взаимодействат с организации за защита на животните, като сключат договори с тях.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 9, 2021 10:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама