Войната навлезе и на руска територия, горят резервоари в Бологород

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 1, 2022 14:26

Войната навлезе и на руска територия, горят резервоари в Бологород

Ξ Няколко резервоара горят в петролна база в Белгород, атакувана от въоръжените сили на Украйна. Атаката стана рано сутринта – ракетите са изстреляни от два хеликоптера, които навлязоха на руска територия на малка височина.

В резултат на ракетна атака от два украински хеликоптера по петролна база в Белгород са се запалили осем резервоара с гориво, съобщи губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков. Няма жертви.

Съветът на федерацията обясни защо не е било възможно да се предотврати атака срещу петролна база в Белгород.

Ξ Танкове Т-62М от ерата на Хрушчов: Може ли Кремъл да разположи тези антични танкове в Украйна и защо.
Идеята на Кремъл да разположи танкове Т-62М в Украйна изглежда много отчаяна
Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна разкри, че Руската федерация започва да извежда остарелите военни бронирани машини от консервация, за да компенсира значителните загуби, понесени от руските военни в Украйна.

Ξ Списъкът на оръжията, доставени от Обединеното кралство на Украйна, може да бъде допълнен от 155-мм самоходни артилерийски установки (ACS) AS-90 Braveheart („Смело сърце“). Плановете на британското правителство съобщи, позовавайки се на свои източници, вестник The Times. „Газета.Ru“ разбра какво представляват AS-90 и какво могат да дадат на украинската армия.

Ξ Как руснаците получават новини за войната в Украйна?
Ситуацията в руските медии е безпрецедентна. Ограниченията за докладване са все по-сериозни и достъпът до почти всички независими канали е блокиран или ограничен – или те се цензурират. Въпреки това все още е възможно да се получи нецензурирана информация в Русия.

Ξ Защо Русия се опитва да обгради източната част на Украйна. От какво се нуждае Владимир Путин, преди да може да заяви своята цел да „освободи“ старото индустриално сърце на Украйна и възможно ли е това

Снимка: REUTERS

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 1, 2022 14:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама