Военновъздушната учебна база в Долна Митрополия очаква нови курсанти

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 7, 2021 10:43

Военновъздушната учебна база в Долна Митрополия очаква нови курсанти

Акценти

  • Поддържане и непрекъснато повишаване на нивото на летателната и методическата подготовка на командно-инструкторския състав са един от приоритетите в дейността на учебната база.

Свързани публикации

Военновъздушната учебна база в Долна Митрополия е готова да посрещне курсантите-летци от Випуск – 2021 г. на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски”. Това съобщават от пресцентъра на МО.

Във Военновъздушната учебна база край Долна Митрополия полетите се провеждат на две летателни смени с двата вида самолети, които са на въоръжение в авиобазата – „Pilatus” РС-9М и L-39ZA. Задачите, които се изпълняват, са многобройни и обхващат широк спектър от подготовката на личния състав.

Провеждат се занятия за повишаване на класната квалификация за присвояване на класна специалност „летец-пилот 1-ви клас”, както и за допускане до инструкторска работа на самолет Pilatus РС-9М.

Продължава и курсът за приучване на реактивния учебно-тренировъчен самолет L-39ZA. Той започна през 2020 год. с цел обучение на млад летателен състав, определен за по-нататъшно приучване на самолет Су-25. В него се подготвят младши офицери от състава на Базата за предно разполагане в Безмер.

Продължава и обучението на млади пилоти по програма за усъвършенстване на подготовката на „Pilatus” РС-9М. В момента полетите, които петимата лейтенанти от авиобаза Безмер изпълняват, са за усвояване на техника на пилотиране – самолетоводене нощем.

Поддържане и непрекъснато повишаване на нивото на летателната и методическата подготовка на командно-инструкторския състав са един от приоритетите в дейността на учебната база.

Източник: МО

Самолет
Самолет

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 7, 2021 10:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама