Внушават ни, че МВР спира купуването на гласове

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 4, 2023 08:56

Внушават ни, че МВР спира купуването на гласове

Акценти

  • Тази институция отново се използва за да се прикрие бездействието на дълбоката държава.
  • Изборите са купени не тази седмица, а преди месеци и всички знаят това.

Свързани публикации

През последните дни от МВР ни заливат с информация, че са задържали хора със списъци, с пари и с намерения да купуват гласове. Внушава ни се, че елиминират лошите, които изкривяват изборния процес и застрашават демокрацията в България.

Големи и провинциални медии тиражират тяхната информация, ретранслират техните прессъобщения на принципа copy – paste, без да разсъждават.

Тъй като са МВР е силова структура, пускат кадри, в които се показват качулки, които извеждат някакъв човек, за който твърдят, че е лош, купувал гласове и подронвал честния изборен процес. Така трябва да се всява страх и всеки, който реши да се занимава с това, да знае какво го очаква.

Не казват обаче коя партия купува, но не е трудно да се досетиш.

Всеки знае, че гласове купуват партии на статуквото, които са били (и са) във властта, които имат достъп до обществен ресурс, до европейски средства, от които се краде лесно.

Ако някой още не е разбрал, изборите се купиха не от тези хора, които ни представят сега от MVR pictures, а месеци преди това.

За това решаваща роля има завладяната държава и феодалните общини с крепостни избиратели.

„Купувачи“ или посредници при купуването та гласове са всички тези държавни и общински институции, които имат контролна, репресираща роля, които разпределят обществен ресурс.

Първо, това са от РИОСВ, които си затварят очите при фрапиращи случаи на замърсяване. Това се извършва от фирми, които не спазват законите, като по този начин правят лесни печалби. Част от тях са се делят с управляващите, като такса „спокойствие“ или спонсориране за изборите.

Пример, целият Ивайловград е засипан с отпадъци от преработката на гнайс. Река Марица през няколко месеца се появява изтровена риба, Димитровград и Гълъбово е обгазяват през няколко месеца.

Примерите са много и никой не може (не иска ) да спре нарушителите, толерирани от местните управляващи.

2. РДНСК и БАБХ са институциите, които следят за храните, чистотата, хигиената. Един от любимите им методи на работа е да правят актове на дребни търговски обекти преди избори, които след това или падат или остават в сила, в зависимост от гласуването. Това бе „запазена марка“ на един шеф, ветеринарен лекар, издигнал се до високите етажи. При един от случаите предизборно проверяваха колко яйца имат в кварталните магазини от дадена марка, за които се смяташе, че у вредна. Хванаха магазинери някои с по няколко картона, което отчетоха като голям успех.

3. Прокуратурата – в тази институция не четат сайтове, вестници, не ползват Фейсбук. От тази институция идват само съобщения за привлечен под отговорност някой превозващ парфюми, друг за маркови дрехи, трети, осъден за няколко грама марихуана.

Дела за купуване на гласове или се прекратяват, или се размотават безкрайно, не без съдействието на съда.

За тях не представлява интерес хората с джипове и коли за стотици хиляди евро, нито други, които купуват хиляди декари земя. Не виждат и как някои издигат палати без да се водят на работа във фирми, без за плащат осигуровки.

Това са поддръжници на статуквото и не трябва да се закачат.

4. Проверяващите в общините, които следят за незаконното строителство.

Има стотици незаконни сгради, гаражи, сервизи. Ако решат да въведат ред и да ги узаконят или съборят, проверяващите ще станат лоши, което означава, че началникът им, избран от тези хора, ще ги уволни.

5. Земеделските комисии. Знае се, че хиляди декари пасища, земи, гори са в ръцете на местни феодали, които са потенциални спонсори на статуквото. Сключват фиктивни договори за наем на земя, за продажба на слама, за ползване на пасища, за получаване на субсидии.

Не ги закачат, това са богати хора, подаръците от тях са за няколко хиляди лева.

6. Големи строителни фирми. Те усвояват голяма част от обществения ресурс чрез нагласени поръчки. В повечето случаи след като приключат строителството, започват ремонти, ремонти на ремонтите, ремонти на ремонтите на ремонтите. С удоволствие помагат на властимащите, които юридически им осигуряват лесни обществени поръчки, срещу…

Не се пипат. Собствениците им са богати и могат да прелъстят всеки общински или държавен служител.

6. Областна администрация, която е задължена да провери всеки сигнал, който е достигнал до нея. Това в Хасково не се прави от много време, макар че на нея са подчинени всички държавни институции

7. Горските компании или службите, които се занимават с доставката на дърва. За много хора от селата това е жизнено важно да ги имат да зимата. Получават ги, но дават гласа си.

8. Фирми за бързи кредити, хранителни магазини по селата. Те много често държат личните карти на финансово зависими хора и им опрощават дългове срещу гласа си.

9. Кметовете по села и малки градове. Те си регистрират хора от други места, които идват да гласуват за тях на изборите. След като изборния праг падна на 100 човека, 30 – 40 гласа са достатъчни да ги остават на власт още 4 години.

През миналия месец от МРРБ установиха, че на много адреси са регистрирани десетки лица, но от това нищо не последва.

10. ЦИК със своите решения, действия, бездействия направо сриват доверието в изборния процес, най-важния за демокрацията.

Списъкът може да бъде допълнен и с други институции, повечето подчинени на държавата, която сега се опитва да си измие ръцете със зрелищни операции ала Цветанов.

Снимка: МВР

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 4, 2023 08:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама