Внезапно прилошаване за пети път отложи дело за купуване на гласове

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 27, 2024 08:55

Внезапно прилошаване за пети път отложи дело за купуване на гласове

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 08/1080, година XXl, 23 - 29 февруари 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Делото за купуване на гласове срещу четирима симеоновградчани се отложи заради заболяване на един от обвиняемите. Пред съда Александър П. каза, че на баща му Пенко А. му е станало лошо и той го е завел в Бърза помощ в Пловдив.
Поредното, пето заседание се проведе на 21 февруари в Районен съд – Харманли. На него прокурорът Маргарит Стоилов поиска да не се дава ход на делото, защото той е обвиняем за тежко престъпление и НПК изисква да присъства в съдебната зала.
Съдия Ива Гогова прие неговите доводи и възраженията на адвоката Димитър Аврамов и насрочи следващото заседание за 3 април от 14:00 часа.
От 2021 година досега по делото се водят пет заседания и не може да тръгне. Гледа се от трима съдии.
Четиримата симеоновградчани бяха задържани през 2021 година и за това съобщи служебният министър на МВР Бойко Рашков на брифинг пред Полицейски участък в Симеоновград. Това стана на 4 ноември.
На 20 декември 2021 година им бяха връчени обвинителни актове, защото „в условията на продължавано престъпление, всеки поотделно е предлагал и давал парични суми на различни лица с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа партия при провеждане на местните избори през октомври 2019 г. и парламентарните избори през април и юли 2021 година“.
Престъплението на всеки обвиняем е квалифицирано по чл.167, ал. 2 вр. чл. 26, ал. 1.
На 7 юни 2022 година съдебното производство по делото бе прекратено от съдия Мария Димчева Иванова-Георгиева и бе върнато на прокурора. Тя излезе в майчинство и на следващото заседание през януари 2024 г. съдия беше Иван Маринов от Районен съд – Хасково.
Тогава бе отложено за 21 февруари тази година, защото на него не се яви адвокатът на обвинените Димитър Аврамов.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 27, 2024 08:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама