Внезапно прилошаване за пети път отложи дело за купуване на гласове

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 27, 2024 08:55

Внезапно прилошаване за пети път отложи дело за купуване на гласове

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 08/1080, година XXl, 23 - 29 февруари 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Делото за купуване на гласове срещу четирима симеоновградчани се отложи заради заболяване на един от обвиняемите. Пред съда Александър П. каза, че на баща му Пенко А. му е станало лошо и той го е завел в Бърза помощ в Пловдив.
Поредното, пето заседание се проведе на 21 февруари в Районен съд – Харманли. На него прокурорът Маргарит Стоилов поиска да не се дава ход на делото, защото той е обвиняем за тежко престъпление и НПК изисква да присъства в съдебната зала.
Съдия Ива Гогова прие неговите доводи и възраженията на адвоката Димитър Аврамов и насрочи следващото заседание за 3 април от 14:00 часа.
От 2021 година досега по делото се водят пет заседания и не може да тръгне. Гледа се от трима съдии.
Четиримата симеоновградчани бяха задържани през 2021 година и за това съобщи служебният министър на МВР Бойко Рашков на брифинг пред Полицейски участък в Симеоновград. Това стана на 4 ноември.
На 20 декември 2021 година им бяха връчени обвинителни актове, защото „в условията на продължавано престъпление, всеки поотделно е предлагал и давал парични суми на различни лица с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа партия при провеждане на местните избори през октомври 2019 г. и парламентарните избори през април и юли 2021 година“.
Престъплението на всеки обвиняем е квалифицирано по чл.167, ал. 2 вр. чл. 26, ал. 1.
На 7 юни 2022 година съдебното производство по делото бе прекратено от съдия Мария Димчева Иванова-Георгиева и бе върнато на прокурора. Тя излезе в майчинство и на следващото заседание през януари 2024 г. съдия беше Иван Маринов от Районен съд – Хасково.
Тогава бе отложено за 21 февруари тази година, защото на него не се яви адвокатът на обвинените Димитър Аврамов.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 27, 2024 08:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама