Вместо на уязвимите възрастни, предложиха да имунизират роми

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 4, 2021 15:17

Вместо на уязвимите възрастни, предложиха да имунизират роми

Акценти

  • Регионален вестник, # 21/953 година XVIII, 4 - 10 юни 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Докато министърът на здравеопазването заявяваше, че ваксинацията трябва да обхване колкото се може повече възрастни хора, от РЗИ решиха, че здравето на ромите е по-важно, защото до Хаджияневото герме в Харманли дойде мобилнен имунизационен кабинет.
В четвъртък, 27 май, за няколко часа само 10 души проявиха желание да се имунизират срещу Ковид-19. Седем от тях са се записали предварително, други трима решиха на момента да се имунизират. Предлагани бяха и 4-те използвани у нас ваксини, като хората имаха право на избор.
Тук дойде и да се рекламира главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Той заяви: “Ще се опитаме да ускорим темпа на имунизация. След период на лек спад по празниците вчера отново има над 20 000 ваксинирани. Най-важното оттук нататък е да убедим тези, които се колебаят“.
Сподели още, че информационната ни система е готова за въвеждането на „зеления сертификат“ от 1 юли.
Причината е, че в масива данни има информация не само за имунизираните, а и за преболедувалите или показали положителен резултат от тестове, така че може веднага да се издаде този сертификат при спазването на всички изискуеми от ЕС негови атрибути”, обясни Кунчев.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 4, 2021 15:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама