Випуск 2024 на СУ „Неофит Рилски“ – Харманли се сбогува с училището си

Ива Вангелова
От Ива Вангелова май 19, 2024 07:37

Випуск 2024 на СУ „Неофит Рилски“ – Харманли се сбогува с училището си

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 19/1091, година XXl, 17 - май 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани.

На 13 май Випуск 2024 на СУ „Неофит Рилски“ – Харманли се сбогува със своето училище. Както всяко пътуване има своето начало и край, така и бъдещите абитуриенти отпразнуваха края на учебната година.
Празнично украсеният училищен двор събра едновременно радостта от завършването и носталгията по отминалите учебни години, в които ученици израснаха.
Още от рано сутринта зрелостниците бяха „окупирали“ училището, за да извършат традиционното „заключване“. Под съпровода на силна музика те танцуваха, брояха от 1 до 12 и надписваха белите си тениски за спомен.
След веселата част те за последен път прекрачиха прага на учебното заведение, а вътре ги посрещнаха класните им ръководители, които им пожелаха да вярват в себе си, да се борят за идеите си и да успеят да реализират мечтите си.
Обръщение от училищното ръководство гласеше: „Вашето образование е ключът към безгранични възможности. Не се плашете да сбъдвате мечтите си и да преследвате целите си с упоритост и страст. Светът Ви очаква с нетърпение да разкрие потенциала Ви и да види как ще го промените. Помнете, че успехът е резултат от упорит труд, а когато работите с любов, няма граници за това, което може да постигнете!“.
Дъжд от рози заваля над тях при излизането им на двора. Там те засадиха рози, играха право хоро и си правиха снимки за спомен.

На 9 май в училището за пореден път се проведе Ден на самоуправлението. На пръв поглед всичко си върви по установения ред – учебни часове, междучасия, текущи задачи. Но ръководството на училището бе в ръцете на учениците.
Заместник-директор по учебната дейност за един ден бе Иван Банков, ученик от 9.б клас, амбициозен и мотивиран за тази отговорна длъжност, изключително работоспособен и активен.
Класните стаи бяха превърнати в оживени учебни пространства, в които ученици от 5. до 12. клас поеха ролите на учители за един ден и споделиха знанията си със своите връстници. Независимо кой предмет преподаваха, младите учители имаха шанса да покажат своите възможности и да допринесат за учебния процес по забавен и увлекателен начин. Част от учениците заемаха длъжности и от непедагогическия персонал – училищна охрана, медиатори, майстори подръжка и др.
Чрез тази инициатива учениците не само се насладиха на опита, но и придобиха ценни умения, които ще им бъдат от полза в бъдеще.

2023 г

2018 г.

2017 година

Ива Вангелова
От Ива Вангелова май 19, 2024 07:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама