ВиК подготвя подмяна на хранителния водопровод на Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 10, 2024 08:00

ВиК подготвя подмяна на хранителния водопровод на Харманли

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 26/1098, година XXl, 05 - 11 юли 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани.

Общински съвет – Харманли разреши да се изработи проект за реконструкция на хранителен водопровод от НР 4000 м3 до град Харманли.
Възложител „ВиК“ ЕООД – Хасково за целта ще трябва да се изработи подробен устройствен план (ПУП) специализирана план схема и парцеларен план, придружен от съответните схеми, съгласно изискванията на Наредба № 8 на МРРБ.
Това е първа стъпка към решаване проблема с този водопровод, който аварира поне два пъти годишно. След като етернитовите тръби, от които той е изграден, се спукат, повече от 2000 абоната в града остават без питейна вода повече от 24 часа.
Досега от Общината не са предприели никакво действие той да бъде подменен, а кметът Мария Киркова на едно заседание обяви, че това струва няколко милиона и общината не може да намери пари за тази подмяна.
Думите ѝ звучат като оправдание или като безсилие тя и нейният екип да намерят пари за ремонта на това важно съоръжение.
В същото време в община Минерални бани само през миналата година са усвоили над 5 милиона точно за такива дейности. С тези пари са подменени водопроводи до селата в тази община.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 10, 2024 08:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама