Ваня Тенева сбъдва детската си мечта

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 1, 2022 12:02

Ваня Тенева сбъдва детската си мечта

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 1 - 7 април 2022 г., брой 13/991, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

На 1 април Ваня Тенева от Харманли навършва 32 години и спокойно може да каже, че мечтите й са я извели в правилната посока. А те едва ли са свършили.
Още от дете непрекъснато помага в семейния бизнес – сладкарството, в основата на който стои нейната баба Вангела и майка й Петя.
Като ученичка обаче има друго желание, да се изявява на модния подиум. Участва в конкурси за красота и винаги е сред първите наградени. През 2000 г. бе „Мини мис Харманли“, през 2004-та също, а през 2007-ма бе първа на „Мис Харманли“.
Ваня от малка не се спира пред трудностите, следва мечтите си и ги реализира. Наравно с майка си и баща си участва в семейния бизнес на сладкарница „Тортико“. Там тя отдава много старание, любов, а упоритият й труд я отличава от нейните съвременници.
След като завършва СУ „Неофит Рилски“ – Харманли, продължава да учи в „Университета по хранителни технологии“ – Пловдив, точното място, където може да получи необходимите академични познания за занаята.
Благодарение на наученото разширява бизнеса и производството на сладкарски изделия и включва правенето на ръчно изработен хляб с квас и пресни козунаци.
Сега в семейната сладкарница продават изработените от тях бутикови торти за специални празници и случаи. С уникалните декорации всяка торта, изработена в „Тортико“, се превръща в истинско произведение на изкуството и всяко събитие с такава торта придобива още по-празничен вид.
Произвеждат специални торти със сложни декорации от захар и шоколад, с фотодекорация, като дават възможност на клиентите сами да изберат или да измислят подходящ дизайн според техния празник. Продават ги на място, в сладкарницата на бул. „България“ в Харманли, правят доставки и чрез интернет.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 1, 2022 12:02
Напиши коментар

1 Коментар

  1. g*iu$tf z@p'kfs[ април 1, 12:42

    Браво на Ваня! Тортико е №1 в Харманли!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама