Бюджет 2024 на гр. Харманли – тука има, тука нема

Сакарнюз
От Сакарнюз март 22, 2024 10:33

Бюджет 2024 на гр. Харманли – тука има, тука нема

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 12/1084, година XXl, 22 - 28 март 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Има ли община Харманли приет бюджет за 2024 година, или няма е въпрос, за който местните първенци отказват дума да обелят.
Този въпрос се коментира вече трета седмица, а до бъркотията се стигна на последната сесия на Общински съвет – Харманли.
Тогава в т. 3 от дневния ред Диляна Комитова от Коалиция “БСП за България” внесе докладна, с която се отхвърляха обекти, заложени за финансиране от собствени средства в строителната програма на бюджета.
Те са на стойност 538 000 лева. Вносителят предлагаше ремонтите на площадите в селата Върбово и Доситеево, облагородяване на парково пространство до клуб на пенсионера в кв. “Тракия“ и беседка в с. Черна могила да отпаднат.
Предложението ѝ подкрепиха общо 15 съветници, от които голяма част от ГЕРБ (оформилата се в новия ОбС фракция), ДПС и всички от БСП.
Следваща докладна под №8, внесена от кмета Мария Киркова, бе за приемане на Бюджет 2024 на общината. При гласуването 12 съветници от от ГЕРБ и ДПС гласуваха “въздържал се”, БСП бяха „против“ и този документ не се прие.
С друго свое Решение №78 съветниците определиха нови строителните приоритети на стойност 538 000 лв. в Бюджет 2024, макар че той не бе приет.
От Община Харманли отказват до този момент да коментират казуса, а за Областна администрация Община Харманли няма приет бюджет за 2024 година.
Кметът Мария Киркова обжалва решението за неприемането на бюджета от Общинския съвет.

Сакарнюз
От Сакарнюз март 22, 2024 10:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама