Българското знаме бе издигнато на пилона в Рожен от втория път, седмицата 10 – 16 юли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 17, 2023 19:06

Българското знаме бе издигнато на пилона в Рожен от втория път, седмицата 10 – 16 юли

¿ 10 юли 2023 г.

Визитата на Зеленски вдъхнови Радев за нова атака към кабинета. Той обвини, че се изпразват складовете с боеприпаси за българската армия, но МО бързо го опроверга.

Боян Расате е осъден за нападение срещу ЛГБТИ активист. Съдът на втора инстанция му наложи наказание „пробация“ за срок от 6 месеца

¿ 11 юли 2023 г.

Охрана не допусна отстраненият през януари с противоконституционно решение на парламента председател на Сметната палата Цветан Цветков да се върне на работа. Охраната го посрещна със заповед на зам.-председателя Горица Грънчарова – Кожарева, временно изпълнява длъжността председател от януари насам.да не се допускат „външни лица“.

¿ 12 юли 2023 г.

Посолството на Украйна в България порица председателя на СЕМ Соня Момчилова, че приглася на руската пропаганда в отричането на военните престъпления на Русия в Буча.
Прокурорската колегия аха да откаже назначение на съдия Даниела Талева за прокурор срещу Сарафов , но отложи решението.

¿13 юли 2023 г.

Най-високият пилон в страната с български трибагреник бе открит в четвъртък вечерта. Президентат Румен Радев го откри. Който го хулел, бил нихилист и безродник.
Правителството назначи шестима областни управители.

¿ 14 юли 2023 г.

Президентът Румен Радев с ново, провокационно изказване: „Украйна настоява да води тази война, сметката се плаща от цяла Европа“.
Гешев е активирал 9 преписки в последния си месец на власт при тежки нарушения.
„В уреден мач няма да участваме“: БСП оттегли кандидата си за БНБ.

¿15 юли 2023 г.

През нощта сайтът на парламента стана обект на атака на руската хакерска руска група NoName057(16). Причината за нападението е намерението на България да даде на Украйна 100 бронирани машини от резерва на МВР.
Най-много Украйна иска мира, а именно агресора настоява да води война. Това посочва в своя позиция посолството на Украйна в България. Президентът Румен Радев заяви, че Украйна настоява да води война с Русия, а сметката се плаща от цяла Европа.

¿16 юли 2023 г.

Жълт код е обявен за 24 области на страната. От 15.45 ч. бе преустановено движението на влаковете в жп участъка Столник – Саранци, част от направлението София – Карлово, поради деформация на железния път вследствие на високите температури,.

Вили Лилков прие да е кандидат-кмет на старите седесари.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 17, 2023 19:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама