БСП не подкрепи кредит за обезщетения на бисерчани

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 1, 2022 16:39

БСП не подкрепи кредит за обезщетения на бисерчани

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 25 февруари - 3 март 2022 г., брой 8/986 година
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Съветниците от групата на БСП в ОбС – Харманли не подкрепиха искането на кмета Мария Киркова за вземане на заем за плащане обезщетения в Бисер.
Докладната за това бе внесена на последната сесия и бе за поемане на краткосрочен общински дълг – безлихвен заем от 2 300 000 лв. Той ще се погасява от собствени средства.
Нямаше много дебати, само Антон Иванов от ВМРО попита: „Знае ли се още колко дела ще се водят от хората от Бисер и колко милиона ще платят харманлийци без да имат вина? Знае ли се кой е виновникът?“
Кметът Мария Киркова обясни: „33 дела са заведени, 20 са приключили, изплатени са 6 милиона. Остават още 13 дела, но те са за по-малък размер. Общината изтегли безлихвен заем от държавата за 4,8 млн. лв., а сега тя си ги изтегли. Затова се налага да вземем нов дълг. Подчертавам, че тези заеми са единствено за обезпечаване на делата от Бисер.“ Допълни, че виновника за бедствието през 2012 година може да посочи само Съдът, а не тя.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 1, 2022 16:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама