Болницата в Харманли увеличава загубата си

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 2, 2023 08:02

Болницата в Харманли увеличава загубата си

Акценти

  • Това не трогна местните съветници, които всеки месец полячават над 500 лева за работата си в ОбС
  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 29/1053, година XX, 28 - 03 август 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Задълженията на „МБАЛ Харманли“ за една година са се увеличили със 170 000 лв. и сега са 542 639. Това става ясно от отчета, който управителят Златка Чанкова внесе за одобрение в ОбС – Харманли. Той бе приет от съветниците без никакви коментари.
Задълженията на болничното заведение за медикаменти и консумативи са 52 488 лева, за местни данъци и такси – 146 947, а най-голямото перо от 282 448 лева са средства неизплатени към персонала.
От отчета става ясно, че приходите са 2 160 288 лв. и тази година са намалели в сравнение със същия период от 2022 г.
През миналата година по това време задълженията на „МБАЛ Харманли“ бяха 370 000 лева. От тях 59 075 лв. – данъци към Общината, 179 124 лв. са за плащане на лекарства и 88 513 от неразплатени суми за персонала.
С безхаберното си отношение към тази институция съветниците упорито продължават да я водят към гибел. Преди повече от година управителят д-р Чанкова бе подала оставка и бе обявен конкурс за избор на нов. На първия не се яви никой, а на втория бе избран Атанас Бързев. Той обаче не бе одобрен от цялата група на БСП в ОбС и част от ГЕРБ, с което не допринесоха за стабилизиране на влошаващото се състояние на болницата.
Последната сесия на ОбС – Харманли премина за час и половина. На финала от „опозицията“ БСП имаше питане за състоянието на барчето в Културния център, за ремонта на капандурата на сградата на читалище „Дружба“, която вятърът отнесе.
Те не посмяха обаче да попитат заместник-кмета Валентина Димулска къде е милионът, с който трябваше да се направи ремонтът на културната институция.

От Общината са обявили поръчка за подмяна на ВиК инсталацията на здравното заведение. “Инженеринг (проектиране, СМР и авторски надзор) за обект „Основен ремонт на водоснабдителна и канализационна мрежа на сградите на „МБАЛ-Харманли” ЕООД. Тя е за 234 276,34 лв. без ДДС.
Поръчката е чрез „събиране на оферти с обява”, а крайният срок за подаване на документи е 3 август 2023 г.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 2, 2023 08:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама