Божидар Саръбоюков стана „Атлет на България“ за 2023 г.

Сакарнюз
От Сакарнюз ноември 25, 2023 08:56

Божидар Саръбоюков стана „Атлет на България“ за 2023 г.

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 44/1068, година XX, 24 - 30 ноември 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Божидар Саръбоюков и Пламена Миткова спечелиха анкетата за „Атлет и Атлетка на България“ за 2023-а година на списание „Атлетика“. Те бяха оценени от екипа на списанието, експерти, спортни журналисти и редакции, отразяващи атлетиката в България, които гласуваха през ноември 2023-a.
Божидар (скок дължина и троен скок) убедително спечели първото място с 289 точки, като бе поставен начело от всичките 28 експерти в анкетата, а само в гласуването на феновете отстъпи на Лъчезар Вълчев (троен скок).
19-годишният атлет от Харманли направи много силен сезон както при юношите, така и при мъжете на двата хоризонтални скока – на дължина и троен скок. Той зае четвърто място на европейското първенство в зала за мъже и жени в Истанбул.
През лятото на европейското първенство за юноши и девойки под 20 години в Йерусалим Божидар подобри два пъти националния рекорд – на скок дължина с 8.18 и 8.22 и направи още три опита над осем метра.
На троен скок възпитаникът на треньора Димитър Карамфилов завоюва втори сребърен медал в Йерусалим с личен рекорд 16.25 м и се качи на почетната стълбичка.

Снимка: „Атлетика“

Сакарнюз
От Сакарнюз ноември 25, 2023 08:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама