Богата старица се раздели с 23 000 лв. след телефонна измама

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 21, 2022 09:57

Богата старица се раздели с 23 000 лв. след телефонна измама

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 20-26 май 2022 г., брой 19/997, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Богата 86-годишна жена се раздели с 23 000 лева, след като бе измамена от мним полицай. Измамата стана в Димитровград на 13 май. От пресцентъра на полицията съобщиха, че пред нея се представил мъж, който обяснил, че за да бъдат заловени телефонни измамници, ще трябва да съдейства, като за целта приготви пари, които после ще ѝ бъдат върнати. Тя му дала наличните си левове, а после се усетила и позвънила в полицията да съобщи за случилото се.
Разказала, че в 9:40 часа на стационарния ѝ телефон позвънил мъж, представил се за полицай. След неговото нареждане жената сложила 23 000 лева в полиетиленова чанта и ги предала на друг, чакащ я пред входната й врата на жилището на улица „Иванка Ботева“. Тя описала посредника като висок 1,70 м, облечен в светлоотразителна жилетка.
Два дни след това от полицията съобщиха, че са задържали 53-годишен, съпричастен към телефонна измама. Той признал деянието си и върнал 5000 лева от инкриминираните пари. Споделил, че останалите предал на непознато лице.
От прокуратурата съобщиха, че извършват още действия по разследването по досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от Наказателния кодекс, за това, че на 12 май 2022 г. в гр. Димитровград с цел да бъде набавена имотна облага е възбудено и поддържано заблуждение в 86-годишна жена и с това й е причинена имотна вреда в размер на около 23 000 лева.

Снимка: Интернет

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 21, 2022 09:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама